Τι γεύση έχουν τα μύρτιλα

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Από τα πιο γνωστά και αγαπητά στον κόσμο φρούτα, τα μύρτιλα παίζουν ολοένα και αυξανόμενο ρόλο στην διατροφική καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.

Η ευκολία στην κατανάλωση, τα διατροφικά οφέλη, αλλά και η υπέροχη γεύση που προσδίδουν στα τρόφιμα τα οποία συνοδεύουν, είναι οι λόγοι πολύ τα αγαπούν!

Πολλοί όμως άνθρωποι δυσκολεύονται να προσδιορίσουν επακριβώς την γεύση τους.

Μια μοναδική γεύση

Τα μύρτιλα, χαρακτηρίζονται από μία γλυκιά γεύση, κάτι ανάμεσα σε λευκό και κόκκινο σταφύλι, με μία υπέροχη δροσιστική αίσθηση.

Επιπλέον όμως, ένας πιο εκλεπτυσμένος ουρανίσκος, μπορεί να αντιληφθεί και μία υπόξινη επίγευση, η οποία έρχεται από τις ανθοκυάνες που περιέχει το μύρτιλο και οι οποίες του προσδίδουν το χαρακτηριστικό και μοναδικό του κυανό χρώμα.

Ανθοκυανίνες, ένας βασικός γευστικός παράγοντας

Οι ανθοκυάνες (η ανθοκυανίνες,), που προσδίδουν το σκούρο χρώμα σε φρούτα και λαχανικά, ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών. Έχουν όξινο pH, δίνοντας αυτή την χαρακτηριστική, υπόξινη γεύση στα μύρτιλα. Οι ουσίες αυτές είναι δυνητικά ευεργετικές για τον οργανισμό μας, αφού προλαμβάνουν διάφορες παθήσεις, καταπολεμούν την γήρανση του οργανισμού με την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και βοηθούν στην φυσική άμυνα του οργανισμού.

Τα οφέλη είναι πολλά

Τα blueberries, εκτός από αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μας, έχουν και υπέροχη, χαρακτηριστική και ιδιαίτερη γεύση που τα καθιστούν ιδιαίτερα διάσημα φρούτα με ολοένα και περισσότερους ¨πιστούς¨ οπαδούς. Όταν διαλέγουμε μύρτιλα βιολογικής καλλιέργειας από πιστοποιημένους παραγωγούς που δίνουν προσοχή σε όλη την διαδικασία παραγωγής, από το χωράφι στο πιάτο, τα οφέλη είναι εγγυημένα και το προϊόν ασφαλές και άρτιο!

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *