Στη σύλληψη τριών ανδρών που φέρεται να εκβίαζαν 28χρονο Αλβανό επιχειρηματία, προχώρησαν στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 38, 21 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2021, δανείστηκε τμηματικά και σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηματικά ποσά από τους τρεις προαναφερόμενους ημεδαπούς. Στη συνέχεια κατέβαλλε μηνιαίως τα χρήματα με «τοκογλυφικούς όρους», καθώς όπως υποστήριξε ο αλλοδαπός επιχειρηματίας, δεχόταν απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών, υπεξαίρεσε εμπορεύματα από επιχείρηση του παθόντα, στο πλαίσιο «αποπληρωμής» της οφειλής του σε αυτόν.
Οι τρεις ημεδαποί, συνελήφθησαν διαδοχικά και σε προκαθορισμένες συναντήσεις, κατά την παραλαβή συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και σελίδα τετραδίου με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονταν ημερομηνίες και χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.