Μπορεί ο 49χρονος Γάλλος υπήκοος αραβικής καταγωγής να κρατείται στο τμήμα Παράνομης Μετανάστευσης στη Μυγδονία Θεσσαλονίκης και μέσα στο επόμενο τρίμηνο να απελαθεί όμως το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής όχι μόνο δεν έχει ατονήσει αλλά κινείται σε τρεις άξονες.
Πρώτον, προσπαθούν να ακτινογραφήσουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις του 49χρονου από τη στιγμή που εισήλθε στην Ελλάδα μέσω των Κήπων του Έβρου στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ένα πρόσωπο το οποίο οι γαλλικές αρχές είχαν καταχωρημένο στις κόκκινες λίστες ως ύποπτο για εξτρεμιστική δράση που έχει να κάνει με ομάδες τζιχαντιστών.
Ο ίδιος κρατά αρνητική στάση, δεν λέει το παραμικρό και οι αρχές δεν γνωρίζουν αν θα περνούσε τράνζιτ στη χώρα μας και μέσω Ηγουμενίτσας θα έφευγε με πλοίο για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη ή είχε συναντήσεις στην Ελλάδα. Αν ισχύει το δεύτερο, με ποιους και για ποιο σκοπό.
Το γεγονός ότι στις 9 παρά 5 το βράδυ της Κυριακής κινούμενος στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Ασπροβάλτα κατάλαβε ότι το συμβατικό όχημα με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής τον παρακολουθούσε διακριτικά, το εμβόλισε για να τους εξουδετερώσει και στη συνέχεια αντιστάθηκε σθεναρά για να αποφύγει τη σύλληψη του, δείχνει ότι είναι εκπαιδευμένος και κυρίως αποφασισμένος για όλα. Όπως λένε αστυνομικοί, ένας απλός πολίτης ποτέ δεν θα έκανε μια τέτοια ακραία κίνηση και μάλιστα σε μια ξένη χώρα. Το συγκεκριμένο άτομο δείχνει, λένε, εξοικειωμένο με τέτοιου είδους ενέργειες.
Έτσι, οι ελληνικές αρχές σε στενές επαφές με τις αρχές της Γαλλίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού μέτρου διεθνούς συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών προσπαθούν να «αποκωδικοποιήσουν» τις κινήσεις του, τους προηγούμενους μήνες και κυρίως τα σημεία από τα οποία πέρασε. Τρίτον, στο στόχαστρο έχουν μπει και οι τηλεφωνικές επαφές, τα τηλέφωνα δηλαδή που έκανε και δέχτηκε ο 49χρονος ύποπτος το διάστημα που κυκλοφορούσε στη χώρα μας. Όπως λέει στο protothema.gr αξιόπιστη πηγή, μπορεί ο Γάλλος υπήκοος που οι αρχές της χώρας του τον θεωρούν ύποπτο για σχέσεις με τζιχαντιςστές να πήρε το δρόμο της απέλασης όμως η διαδικασία θα κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα που ίσως και να ξεπερνά τους τρεις μήνες.
Πηγή: protothema.gr