Κουλούρια Θεσσαλονίκης ξεροψημένα και αφράτα, κανονικά ή ολικής, ψωμάκια, πολύσπορα, όλα στη τιμή των 50 λεπτών και όλα σε ένα πάγκο στη Θεσσαλονίκη χωρίς πωλητή.
Τον συναντήσαμε στη Τσιμισκή, Κυριακή πρωί (09-09-2018) με ανοιχτή την αγορά και σε αντίθεση με τους άλλους αντίστοιχους κινούμενους πάγκους, οι περαστικοί έκαναν αρκετή ώρα να βρούν τον ιδιοκτήτη του.
Εκείνοι που δεν ήξεραν έβλεπαν περαστικούς να παίρνουν το κουλούρι ή το ψωμάκι τους, να αφήνουν στο κουτί τα χρήματα, να παίρνουν τα ρέστα όταν αυτό χρειαζόταν και να αποχωρούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
‘Δεν τίθεται θέμα», είπε η ιδιοκτήτρια, όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε για να δει πως… πάει η δουλειά. »Οι πελάτες ξέρουν, διαλέγουν το κουλούρι τους, αφήνουν το αντίτιμο και φεύγουν, σαν να είμαι εγώ».
Ο πρώτος self service πάγκος με κουλούρια
Ο πάγκος, όπως κάθε πάγκος που »σέβεται» τον εαυτό του, μετακινείται κυρίως Τσιμισκή, συχνά Αριστοτέλους ή στο πλακόστρωτο της παραλίας, αλλά όπου κι αν είναι, το self service παραμένει βασική αρχή της λειτουργίας του.
Πηγή: seleo.gr