Τις πρώτες υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους για το 2021 έκαναν σήμερα τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης, τα τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη -χωρισμένα σε δύο ζευγάρια- πέταξαν διαδοχικά πάνω από το Στρογγυλό και τη νήσο Ανθρωποφάγοι. Η πρώτη υπέρπτηση έγινε στις 13:41 όταν δύο τουρκικά F-16 πέρασαν 20.000 πόδια πάνω από τη νήσο Στρογγυλό και στη συνέχεια, δύο λεπτά αργότερα, πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους.
Το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 πέρασε σε μικρότερο ύψος πάνω από τα δύο νησιά: Ώρα 13:43 πέταξαν 10.000 πόδια πάνω από το Στρογγυλό και 13:44 στο ίδιο ύψος πάνω από τους Ανθρωποφάγους.
Αμφισβήτηση την ώρα που ψηφιζόταν η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι πτήσεις των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών πάνω από τις νήσους Στρογγύλη και Ανθρωποφάγοι, σημειώθηκαν την ώρα που η Βουλή των Ελλήνων υπερψήφιζε το νομοσχέδιο για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.
Αν δεν είναι συγκυριακό, πρόκειται ξεκάθαρα για μήνυμα της τουρκικής κυβέρνησης προς την Αθήνα, αφού οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πάνω από τα δύο ελληνικά νησιά έγιναν την ίδια ώρα που η Βουλή των Ελλήνων ψήφιζε το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια.
πηγή protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.