Τέσσερις συμβουλές για να μειώσετε τα χρέη σας

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
5 Min Read

Ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του εν έτει 2016 δεν έχει χρέη; Ποιος επίσης δεν θέλει να τα ξεπληρώσει; Και μάλιστα χωρίς να καταστεί… μίζερη η ζωή του.

Για να αποπληρώσει κανείς τις οφειλές του, προκειμένου να απαλλαγεί από αυτό το βραχνά το συντομότερο δυνατό, απαιτείται μεγάλη αποφασιστικότητα και σοβαρές αποφάσεις. Αυτά είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δύο μεγαλύτερα όπλα στη μάχη κατά του χρέους, είτε πρόκειται για εταιρικό, είτε για χρέος ιδιώτη.

Το CNBC συνέλεξε και παρουσιάζει τέσσερις ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης του χρέους, χωρίς να απαιτηθεί ο κάθε οφειλέτης να γίνει μίζερος για να το αποπληρώσει.

Πρόκειται για τέσσερα έξυπνα βήματα που σίγουρα θα μπορέσουν να φανούν χρήσιμα στον καθένα μας, σε κάποια φάση της ζωής του.

- Advertisement -

Δεν έχετε παρά να τα διαβάσετε:

– Συμπεριφερθείτε στο χρέος σας να είναι «ανοιχτή πληγή»: Δράστε άμεσα.

Σύμφωνα με τους καλύτερους οικονομικούς συμβούλους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποπληρώσεις μέρος ή το σύνολο του χρέους σου από το να του αντιμετωπίσεις ευθέως. Αντιμετωπίζεις το πρόβλημα εξαρχής, προτού αρχίσει να σε «βαραίνει» υπερβολικά.

«Μόλις δεις την ανοιχτή πληγή, δεν έχεις παρά να σταματήσεις αμέσως την αιμορραγία. Προτού ξεκινήσεις να αποπληρώνεις το χρέος σου, να έχεις στο μυαλό σου πως δεν πρέπει να δημιουργήσεις νέο», υποστηρίζει ο Jeff Rose, Διευθύνων Σύμβουλος της Alliance Wealth Management.

Πως θα γίνει αυτό; Μέσω προσωρινών θυσιών, οι οποίες δύναται να οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Ποιες θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσωρινές θυσίες; Βάλε φρένο σε έξοδα που απορρέουν από μηνιαίες συνδρομές, τύπου Netflix και ξεκίνα να μαγειρεύεις στο σπίτι. Το φαγητό απ’ έξω είναι σίγουρα πολύ πιο ακριβό. Δεν θα ήταν επίσης απορριπτέα σαν σκέψη να αφήσεις το διαμέρισμα που νοικιάζεις και να μεταφερθείς σε ένα μικρότερο… και φυσικά φθηνότερο.

«Πρέπει να μάθεις να ζεις λιτά και απέριττα», δηλώνει ο Rose.

Σε περίπτωση που μιλάμε για εταιρικό χρέος, μπορούν να γίνουν πολλά, αρχής γενομένης από τη λήψη μέτρων μείωσης του κόστους. Πως; Μέσω τερματισμού των πάσης φύσεως μηνιαίων ή ακόμη και ετήσιων συνδρομών, περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας ή περικοπών ορισμένων προνομίων των εργαζομένων, όπως τα δωρεάν γεύματα.

– Ξεκινήστε το κυνήγι ρευστότητας.

Αμέσως μόλις ελέγξετε – και κατ’ επέκταση περιορίσετε τα έξοδά σας – επικεντρωθείτε στην αναζήτηση πρόσθετης ρευστότητας, μέσω εξωτερικών πηγών.

Πως θα γίνει αυτό; Σκεφθείτε ορισμένες εύκολες υπηρεσίες που θα μπορείτε να παράσχετε – φυσικά όχι αμισθί – στον ελεύθερό σας χρόνο. Τι θα λέγατε για μια απόπειρα να γίνετε μεταφραστές ή εκπαιδευτές σκύλων; Υπάρχουν μια σειρά από μερικής απασχόλησης επαγγέλματα που μπορούν να προσφέρουν μια πραγματική ανάσα ρευστότητας σε έναν υπερχρεωμένο οφειλέτη. Τα εν λόγω έσοδα μπορούν απευθείας να καταβληθούν για τη σταδιακή αποπληρωμή του χρέους.

«Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα: Πόσο πραγματικά ενδιαφέρεσαι να ξεφορτωθείς το χρέος σου», σημειώνουν με νόημα, παράγοντες της αγοράς.

– Σκεφτείτε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης.

Τι επιτόκιο καταβάλλετε για την αποπληρωμή του χρέους σας; Μήπως είναι υπερβολικά υψηλό; Εάν αυτό ισχύει, τότε μπορείτε να επαναδιαπραγματευθείτε για τη μείωσή του.

Το να περάσετε από την τράπεζά σας ή να συμβουλευτείτε έναν οικονομικό σύμβουλο, είναι δύο πολύ καλές σκέψεις, εκτιμούν οι ειδικοί.

– Αντιληφθείτε πότε η κατάσταση έχει σοβαρέψει επικίνδυνα.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι συστήνουν προσοχή: Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε – και να αποδεχθείτε – το σημείο εκείνο κατά το οποίο η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και δεν θεωρείται διαχειρίσιμη.

«Τραβήξτε μια κόκκινη γραμμή και πείτε ότι δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να συνεχίσει να ζει υπό τη θηλιά του χρέους. Αποφασίστε πότε πρέπει να μπει τέλος σε μια τόσο άβολη κατάσταση», δηλώνει ο April Cleek, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας EHR Concepts.

πηγή: insider.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *