Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το 2020 θα είναι… παρελθόν, αφού, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, αναμένεται να αντικατασταθεί από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Πάντως, όπως επισημαίνεται σχετικά από πηγές, δεν υπάρχει καμία μεταβολή στις προϋποθέσεις και τα ποσά, πάρα μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. Ειδικότερα, τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής.
Τι είχε πει ο πρωθυπουργός
Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί το ζήτημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
«Κατοχυρώνουμε συνταγματικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή το δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Το ελληνικό κράτος πλέον θα μεριμνά βάσει Συντάγματος για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών», αναφέρει στο μήνυμά του o πρωθυπουργός.


Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.