Τεράστιες διαδηλώσεις στην Ιαπωνία κατά του πρωθυπουργού

Lamianow.gr
By Lamianow.gr
2 Min Read

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους νόμους που επιτρέπουν στον στρατό να πολεμήσει στο εξωτερικό, σε μία ακόμη ένδειξη της δυσπιστίας του κοινού απέναντι στην πολιτική του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε για την ασφάλεια.

-Advertisement-

Σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει στην Ιαπωνία εδώ και χρόνια –οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων έφθασε τις 120.000– άνθρωποι όλων των ηλικιών αψήφησαν τη σποραδική βροχή και έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως “Όχι στον πόλεμο” και “Άμπε, παραιτήσου”.

Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν τον δρόμο μπροστά στην κύρια πύλη του Κοινοβουλίου μετά την αποτυχία της αστυνομίας, που είχε αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις, να τους περιορίσει στα πεζοδρόμια. Μία περιοχή εκεί κοντά όπου βρίσκεται ένα πάρκο γέμισε επίσης με διαδηλωτές.

Το συλλαλητήριο είναι ένα από τα 300 και πλέον που διοργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Άμπε να χαλαρώσει τους ειρηνιστικούς περιορισμούς που περιλαμβάνονται στο μεταπολεμικό Σύνταγμα της χώρας.

Τον Ιούλιο, ο Άμπε προώθησε στην Κάτω Βουλή ένα σύνολο νόμων που επιτρέπουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας να υπερασπίζονται έναν σύμμαχο που δέχεται επίθεση, μια δραστική αλλαγή στη μεταπολεμική πολιτική ασφαλείας της Ιαπωνίας.

- Advertisement -

Τα νομοσχέδια εξετάζονται τώρα από την Άνω Βουλή, η οποία ελέγχεται επίσης από τον συνασπισμό του Άμπε και σκοπεύει να εγκρίνει τη νομοθεσία πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής συνόδου στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η διαδήλωση είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στο Τόκιο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της πυρηνικής ενέργειας που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2012, έπειτα από την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.