Τέλος η «διαγωγή» στα απολυτήρια

1 Min Read

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, περιλαμβάνεται πρόβλεψη για κατάργηση της αναγραφής της διαγωγής στα απολυτήρια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr: «κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των µαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών», ενώ για μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα πιστοποιητικά αυτά θα εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής.

-Advertisement-

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, με ερωτήσεις 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεταν το συγκεκριμένο θέμα και ζητούσαν απαλοιφή του όρου.

 

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article