Aπό τον Μάιο θα μπορούν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους και να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται φέτος να ενεργοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα για να διευκολυνθούν οι πολίτες.
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, διευκολύνει τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους. Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη διάταξη πρόκειται να τα κρατικά έσοδα από τα οχήματα, για τα οποία σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πληρώνονταν τέλη κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία οχημάτων. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες αλλά και όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις κατά τόπους Εφορίες τα προηγούμενα χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω. Παράλληλα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.
Τα προηγούμενα χρόνια, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμούσε να πάρει πίσω τις πινακίδες που είχε καταθέσει στην Εφορία θα έπρεπε να πληρώσει επιπλέον ένα ή δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας. Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων να «καταθέσουν» ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, χωρίς δηλαδή να έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν τις πινακίδες τους στις κατά τόπους Εφορίες. Στην νέα πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους αλλά και αυτά του οχήματος και εφόσον πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Την δυνατότητα αυτή θα την έχουν όμως μόνο μια φορά τον χρόνο. Δηλαδή, δεν θα μπορεί κάποιος να αίρει την ακινησία του οχήματός του πάνω από μια φορά τον χρόνο.
ethnos.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.