Μια τελευταία ευκαιρία, δίχως να θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δίνει ο Σταύρος Κοντονής στην ΕΠΟ να συμμορφωθεί με όσα έχουν συμφωνήσει και προστάζουν οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει λόγο για συνθήκες διαπλοκής, πελατειακές σχέσεις, διαφθορά και πραξικοπηματικές πρακτικές καταδολίευσης της διαφάνειας. «Προκειμένου να προληφθούν κάθε είδους κοινωνικές παρενέργειες εξαιτίας των πρακτικών αυτών, υποχρεούμαι να ενεργοποιήσω τις νόμιμες διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου», επισημαίνει και καταλήγει αναφέροντας πως «…το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ή θα παίζεται σε καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και fair play ή δεν θα παίζεται καθόλου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, δεύτερη στη σειρά, μετά εκείνη του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποδεικνύει –περίτρανα κι εκκωφαντικά- ότι η ΕΠΟ παρεμβαίνει με τον πλέον απροσχημάτιστο και παράνομο τρόπο στην απονομή δικαιοσύνης και κάθε έννοια ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, οι αυλικοί του, που διαμορφώνουν τις συνθήκες διαπλοκής και τις πελατειακές σχέσεις της ΕΠΟ, μέσω των διαχρονικά γνωστών παρεμβάσεων στην απονομή δικαιοσύνης, τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας και τον ορισμό διαιτητών σε όλες τις βαθμίδες των πρωταθλημάτων, και το διευθυντήριο των υψηλόβαθμων υπαλλήλων που έχουν άμεση ευθύνη για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έχουν πλέον, παρά να αντιληφθούν ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης των τακτικών δικαστών και επηρεασμού των διαιτητών, ώστε να διαμορφώνονται αποτελέσματα και νικητές έχει γίνει απολύτως αντιληπτή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Κατόπιν αυτών τους καλώ για τελευταία φορά να επαναφέρουν τη νομιμότητα κα την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα στην πρωθύστερη της 1ης Αυγούστου σύνθεσή τους και τηρώντας τις δεσμεύσεις τους προς την ΟΥΕΦΑ και την Σουπερ Λίγκα, αναφορικά με το νέο μοντέλο λειτουργίας της διαιτησίας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.
Σε αντίθετη περίπτωση, και εφόσον επιμείνουν στις πραξικοπηματικές πρακτικές καταδολίευσης της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και προκειμένου να προληφθούν κάθε είδους κοινωνικές παρενέργειες εξαιτίας των πρακτικών αυτών, υποχρεούμαι να ενεργοποιήσω τις νόμιμες διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου.
Όσοι εμπλέκονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο ας αντιληφθούν δια παντός ότι υπό την παρούσα αθλητική ηγεσία, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ή θα παίζεται σε καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και «fair play» ή δεν θα παίζεται καθόλου».
sportfm.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.