Τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει το σταφύλι

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
1 Min Read

Το σταφύλι είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό καλοκαιρινό φρούτο, που απολαμβάνουμε κυρίως τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

-Advertisement-

Ταυτόχρονα, θα λέγαμε πως είναι και λίγο παρεξηγημένο, καθώς πολλοί το θεωρούν «παχυντικό». Στην πραγματικότητα, μια μερίδα σταφυλιού, περίπου 15-20 ρώγες, αποδίδει γύρω στις 70 θερμίδες, όσες δηλαδή ένα μέτριο νεκταρίνι ή ροδάκινο.

Από την άλλη, πρόκειται για ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων συστατικών, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και ευεξίας του οργανισμού.

-Advertisement-
=Advertisement=

Ειδικότερα, το σταφύλι είναι καλή πηγή βιταμίνης C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία των ματιών και την πρόληψη διαταραχών της όρασης, ενώ ταυτόχρονα περιέχει κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες.

- Advertisement -

Τέλος, το σταφύλι διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως η ρεσβερατρόλη, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς έχει φανεί ότι ασκεί αντιφλεγμονώδη, καρδιο-προστατευτική, αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *