Ευχάριστα νέα για τους fans της μπύρας, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, η μπύρα δυναμώνει τα οστά και βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης χάρη στη διαιτητική σιλικόνη που περιέχει.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το University of California στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Επιθεώρηση Επιστήμης των Τροφίμων & Γεωργίας» (JFSA).
Στο πείραμα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπύρας, που σημαίνει 250 γρ. την εβδομάδα, είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα από όσους δεν έπιναν καθόλου μπύρα.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Μπάμφορθ, όσες μπύρες έχουν υψηλή περιεκτικότητα βύνης, κριθαριού και λυκίσκου, περιέχουν και μεγαλύτερα ποσοστά σιλικόνης.