Με παράδοση γέμισαν το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023 τα… φυντανάκια του Ομίλου Παράδοσης – Λαογραφίας Καμένων Βούρλων, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, καθώς και κατοίκων της περιοχής, που απόλαυσαν τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα από τους μικρούς χορευτές στην παραλία «Ιζαμπέλα» στα Καμένα Βούρλα.
Συγκεκριμένα το χορευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε:
Νήπιο: Πατινάδα, Καρσιλαμάς, Συρτό στα τρία.
Α’ Δημοτικού: Πατινάδα, Συρτό στα τρία, Χασαπιά.
Β’ Δημοτικού (Θράκη): Γίκνα, Χασαπιά, Ζωναράδικος.
Γ’ Δημοτικού (Θεσσαλία): Μπεράτι, Συρτό στα τρία, Καλαματιανός.
Δ’ Δημοτικού (Ικαρία): Συμπεθέρα, Ικαριώτικος, Η χρυσή παρηγοριά μου, Σούστα Ικαρίας.
Ε’ Δημοτικού (Ρόδος): Καλαματιανός Ρόδου, Ίσσος και σούστα Ρόδου, Καρσιλαμάς Ρόδου, Συρτός Ρόδου.
ΣΤ’ Δημοτικού (Πόντος): Μονό τικ, Πατούλα, Καλόν κορίτσ’, Απάν και κατ’.
Γυμνάσιο (Ανατολική Ρωμυλία): Τραμπανιστός, Μπογδάνος, Τρεμουλιαστός, Πενεμένη.
Χοροδιδάσκαλος: Αναστάσιος Πενταλιός.
Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Δήμου Καμένων Βούρλων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Δείτε φωτογραφίες:





















Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.