Σήμερα, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρουσία του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Ηλία Γεωργαντά, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, κ. Κολυνδρίνη, του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κ. Τσιάκου, του Δημάρχου Λάρισας, κ. Καλογιάννη, του Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου, του Δημάρχου Καρδίτσας, κ. Αλεξάκου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μαμούρη, της Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Λαλιώτου, του Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μπιλίνη, του Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Σπηλιώτη, του Αντιπρυτάνεως του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Βραχνάκη, του Αντιπρυτάνεως του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Πλαγιαρά, καθώς και συνεργατών και νομικών συμβούλων του Υπουργού, και συμφωνήθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
Μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε, συμφωνήθηκε ότι, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γίνεται επί της αρχής δεκτό καθώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση και αναβαθμίζει ουσιαστικά το ρόλο της Θεσσαλίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα.
Εφεξής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει τη δυνατότητα, στη νέα του ενιαία μορφή, να σχεδιάσει τη στρατηγική της ακαδημαϊκής του ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη, τόσο την ανάγκη μιας ισόρροπης ανάπτυξης ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν τις ακαδημαϊκές του μονάδες, όσο και τη συνολική αναβάθμιση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εθνικό και ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό σύστημα.
Για τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν σε σχέση με αριθμό νέων τμημάτων καθώς και θεσμικά ζητήματα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα είναι ενεργός συμπαραστάτης στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Πρωτοβάθμιας καθώς και της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης να επιτευχθούν περαιτέρω ουσιαστικές συγκλίσεις προς όφελος όλων.
Εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα εισαχθεί στη Βουλή.
πηγη-onlarissa.gr
Οταν τα ΤΕΙ ειναι τετραετή φοίτηση, εννοείται οτι πρέπει να ανήκουν στην ανωτατης εκπαίδευση