ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προτιμά σκληρά μέτρα πριν αγγίξει το “μαξιλάρι” που του αφήσαμε

Νewsroom
By Νewsroom Tags: Add a Comment
2 Min Read

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν πλέον την ικανοποίηση τους από τις καθημερινές αναφορές των κυβερνητικών στελεχών στο δημοσιονομικό «μαξιλάρι» το οποίο έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και το οποίο ενδέχεται να αξιοποιηθεί εφόσον η χώρα το χρειαστεί.

-Advertisement-

Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση θα ήθελε ως δια μαγείας να αποσυνδέσει την ύπαρξη του «μαξιλαριού» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να δείξει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ήταν στην κυβέρνηση έκανε τις σωστές κινήσεις στην οικονομία.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμάει να φέρει νέα σκληρά μέτρα και αντεργατικές ρυθμίσεις προκειμένου να δείξει ότι έφτασε στην ανάγκη να αξιοποιήσει το εργαλείο που του άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη του τόνισε μάλιστα ότι «η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία, μετά τον κορονοϊό, θα εξαρτηθεί από το τι κάνουμε σήμερα. Εάν αφήσουμε την ύφεση να βαθύνει, δεν την περιορίσουμε και αυτή γίνει ανεξέλεγκτη, τότε η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

- Advertisement -
-Advertisement-
=Advertisement=

Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη συνέχεια πρόσθεσε. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει «μισό μισθό για μισή εργασία» για τους επόμενους μήνες εκλαμβάνεται από πολλές επιχειρήσεις ως «σήμα» γενικευμένων μειώσεων και απολύσεων.

Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει και «ψιθυρίζουν», δήθεν για λόγους «ισονομίας», για μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο. Αυτές οι λογικές, όχι δεν αντιμετωπίζουν, αλλά βαθαίνουν την ύφεση».

Ο πρώην επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι «τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη ρευστότητα στην οικονομία δεν είναι επαρκή. Χρειάζονται περισσότερες, μεγαλύτερου εύρους και πιο δραστικές πολιτικές. Σε τέτοιες κρίσεις γίνεται ακόμη πιο φανερό πόσο χρειάζονται θεσμοί όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία ιδρύσαμε το 2019.

Ακόμα άμεσα χρειάζεται να θεσπιστεί το πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις, το νομοσχέδιο για τις οποίες παραδώσαμε μετά την 7η Ιουλίου. Η κυβέρνηση, αντί για τα -λίγα- 800 ευρώ που δίνει, θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό ποσοστό του μισθού κάθε εργαζόμενου, όπως κάνουν άλλες χώρες».

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *