Στην αραβική πόλη δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο εκδίωξαν την πολιτοφυλακή YPG σε μια μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία του τουρκικού στρατού. Έκτοτε έχουν σημειωθεί σειρά βομβιστικών επιθέσεων με αυτοκίνητα που με αποτέλεσμα δεκάδες αμάχους νεκρούς.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βόμβα που ήταν κρυμμένη σε αυτοκίνητο και τραυμάτισε αμάχους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και στις δύο πλευρές των συνόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη στη Σανλιούρφα, νοτιοανατολική επαρχία της Τουρκίας.
Το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε ότι 17 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση.
Η YPG – που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική ομάδα λόγω των σχέσεων της με τους Κουρδούς μαχητές του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία – συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
πηγή: SDNA

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.