Συνελήφθη ο Έλληνας Εσκομπάρ – Δίχτυα και στη Θήβα είχε η εγκληματική οργάνωση που έφερνε κοκαϊνη από τη Λατινική Αμερική

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
3 Min Read

Σκάφος ελληνικών συμφερόντων, με έδρα τη Νέα Μηχανιώνα, εντοπίστηκε να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη, στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ αναμένεται να συλληφθούν άλλα πέντε.

Ειδικότερα, οι πέντε που τελούν υπό κράτηση και θα συλληφθούν, βρίσκονταν στο σκάφος και οι άλλοι πέντε συνελήφθησαν στην Ελλάδα, σε Κατερίνη, Θήβα και Αθήνα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας γνωστός βαρώνος της κοκαΐνης, στον οποίο ανήκει και το σκάφος. Πρόκειται για τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, παλιό γνώριμο των Αρχών, ο οποίος συνελήφθη στην Κατερίνη. Διαθέτει τρία ξενοδοχεία, καταστήματα και σκάφη, ένα εκ των οποίων ήταν και αυτό που έπιασαν οι αρχές με ναρκωτικά. Στο παρελθόν έχει συλληφθεί και καταδικαστεί, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

O «Έλληνας Εσκομπάρ»

Πλούσιο και «περιπετειώδες» είναι το ποινικό παρελθόν του άνδρα που συνελήφθη ως ιδιοκτήτης του σκάφους που εντοπίστηκε να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη, στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο που ξεχωρίζει ανάμεσά στους κατηγορουμένους είναι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ναρκωσκάφους στον οποίο στον παρελθόν είχε αποδοθεί το παρατσούκλι «Έλληνας Εσκομπάρ». Και αυτό γιατί είχε συλληφθεί ως ο «εγκέφαλος» του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαΐνης που έδρασε ποτέ στη χώρα μας.

Ήταν το καλοκαίρι του 2004, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένα πλοίο ονόματι «Africa 1» εντοπίστηκε από τις Αρχές της Ισπανίας να έχει στα αμπάρια του 5,4 τόνους κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά σήμερα το πόσο των 500.000.000 ευρώ!

Το πλοίο αναχώρησε από τον Πειραιά στις 15 Μαΐου του 2004 με δηλωθέντα προορισμό την Τουρκία. Όμως, οι διωκτικές Αρχές της Ελλάδας καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που είχαν βάλει στο μικροσκόπιο κάθε κίνηση του «Έλληνα Εσκομπάρ», εντόπισαν μέσω δορυφόρου το πλοιάριό του να κινείται στον Ατλαντικό Ωκεανό με κατεύθυνση προς τις δυτικές ακτές της Αφρικής.

Στις 13 Ιουλίου, τα στελέχη των Αρχών της Ισπανίας έκαναν ρεσάλτο στο «Africa 1», όπου βρήκαν την κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα σε χαρτόκουτα που είχαν ετικέτα μεταλλικών νερών.

Τον Αύγουστο του 2004 ο ναρκέμπορος εντοπίστηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας και συνελήφθη. Από την πρώτη στιγμή που έπεσε στα χέρια των διωκτικών Αρχών ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει. Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, όμως, μετέτρεψε την ποινή των ισοβίων σε κάθειρξη 22 ετών.

protothema.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *