Σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης»: 21χρονη Βρετανίδα φοιτήτρια κοιμάται 22 ώρες την ημέρα

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read

Στη χειρότερη περίπτωση ένα «επεισόδιο ύπνου» της νεαρής κοπέλας μπορεί να έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες – Τι απαντά σε όσους την αποκαλούν «τεμπέλα»

Μπορεί να κοιμηθεί επί εβδομάδες και ακόμα και κατά την διάρκεια των εξετάσεων στο πανεπιστήμιο. Η 21χρονη Βρετανίδα Ρόντα Ροντρίγκεζ Ντίας από το Λέστερ είναι φοιτήτρια ψυχολογίας αλλά με δυσκολία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις των σπουδών της καθώς πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο Kleine-Levin (KLS ), ευρύτερα γνωστό ως το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης, που της προκαλεί συνεχόμενο ύπνο μέχρι και 22 ώρες την ημέρα.
-Advertisement-

Όπως δήλωσε η ίδια στον βρετανικό Τύπο, κατά την διάρκεια του ατελείωτου ύπνου της σηκώνεται σε κατάσταση «υπνωτικής έκστασης» μόνο για να φάει κάτι πρόχειρο, να πιει κάτι και να πάει στην τουαλέτα. Τα χειρότερα επεισόδια ύπνου της νεαρής φοιτήτριας μπορεί να έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων, έτσι η 21χρονη έχασε τις γραπτές εξετάσεις στο δεύτερο έτος των σπουδών της και δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο επόμενο έτος.

=Advertisement=

«Είναι αλήθεια ενοχλητικό όταν οι άνθρωποι με αποκαλούν τεμπέλα. Αγωνίζομαι να αντιμετωπίσω τα συμπτώματα (της ασθένειας). Αλλά είμαι αποφασισμένη να μην το αφήσω να έχει μεγάλη επιρροή στη ζωή μου. Αυτό (η ασθένεια) είναι ένα κομμάτι μου αλλά δεν είναι αυτό που είμαι. Είναι κουραστικό γιατί δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω», δήλωσε η Ντίας.

-Advertisement-

Όταν ήταν παιδί η φοιτήτρια συνήθιζε να κοιμάται για δύο ή τρεις εβδομάδες συνεχόμενα αλλά μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο οι γιατροί διέγνωσαν πως πάσχει από το σύνδρομο Kleine-Levin, από το οποίο πάσχουν περισσότεροι από 100 άνθρωποι στη Βρετανία και μόλις 100 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η νευρολογική αυτή πάθηση, της οποίας η αιτία παραμένει άγνωστη, κάνει την εμφάνισή της στην εφηβεία. Συνήθως οι ασθενείς επανέρχονται μετά από ένα επεισόδιο αλλά ενδέχεται να παρουσιάσουν αλλαγές στη συμπεριφορά και σύγχυση.

protothema.gr
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *