Θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και όπως φαντάζονται όλοι, ακόμη και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Open ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα υδάτινα σύνορα μας.
Οκ. Διακόπουλος απάντησε και στην ερώτηση που υφίσταται στο στόμα πολλών, αν δηλαδή “θα προχωρήσει, τελικά, η Τουρκία στις έρευνες και στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας;”.
Σ’ αυτό σημείο ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση».
Όσο για το δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται, δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις».
Δείτε το βίντεο από το Open:

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.