Για τρίτη φορα από της Ενθρονίσεως του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε το Ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, το μοναδικό σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στην θέση Καράινες κοντά στο χωριό Δίβρη και το οποίο χαρακτήρισε στο κήρυγμά του ως μία επαλξη, ένα φυλάκιο της Ορθοδοξίας και του ασκητισμού, μιας και το Ιερό Ησυχαστήριο ανήγειρε ο μοναχός π. Ισαάκ Πετεινός, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δίβρη και ασκητεύει εδω και πολλά χρόνια εκεί.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουλίου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Νικοδήμου, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανασίου Καρακάντζα, του Προέδρου της τοπικής κοινότητος Δίβρης κ. Ευαγγέλου Παπαδημητρίου και αρκετών πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον Όσιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Ο Όσιος Νικόδημος υπήρξε μία χαρισματική προσωπικότητα, ένας ευφυής άνθρωπος με πολλά χαρίσματα από τον Θεό.
Υπήρξε ένας από τους μεγάλους ηγέτες που προετοίμασαν το πνευματικό υπόστρωμα, την βάση προκειμενου το υπόδουλο Ελληνικό Γένος να προετοιμαστεί για την Επανάσταση και την ελευθερία του.
Ο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης τόνιζε ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να κρατήσει την ταυτότητά του και τον πολιτισμό του και να έτσι να οδηγηθεί στην παλιγγενεσία για ελευθερία.
Οφείλουμε πολλά στον Όσιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και αν θέλουμε να εορτάσουμε ουσιαστικά την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 να δούμε ρεαλιστικά τα γεγονότα και να αποκομίσουμε την ουσία και την ρεαλιστική προσέγγιση της επετείου.
Η Επανάσταση γεννήθηκε και πέτυχε, γιατί υπήρχαν καλόγεροι σαν τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη υπήρξαν δάσκαλοι και πνευματικοί ηγέτες που κράτησαν τον λαό ενωμένο και κράτησαν την Ελληνική ταυτότητα και τον Ελληνικό Πολιτισμό του”.