Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 18 Μαΐου, η επίσκεψη του Συλλόγου Διβριωτών Βορείου Ηπείρου στη Δίβρη Φθιώτιδας.
Στην είσοδο του χωριού, τους αδελφούς Βορειοηπειρώτες υποδέχτηκαν θερμά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Διβριωτών Φθιώτιδας καθώς και κάτοικοι της Δίβρης. Η εκπρόσωπος του συλλόγου, Ράνια Κατόπη, δήλωσε πως υπάρχουν κοινά στοιχεία και παραδόσεις που ενώνουν τις δύο περιοχές, γεγονός που οδήγησε στην πρόταση για αδελφοποίηση.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας από τον Δάσκαλο και Ιστορικό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο. Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού και περίπατος στα γραφικά σοκάκια και τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως τα Αλώνια με την υπέροχη θέα, καθώς και τα πλατάνια – σημείο όπου κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται το παραδοσιακό φεστιβάλ του χωριού.
Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε τους δεσμούς φιλίας και πολιτιστικής συγγένειας μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δημιουργώντας ελπίδες για περαιτέρω συνεργασία στο μέλλον.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.