Συχνοί πονοκέφαλοι: Τι μπορεί να κρύβουν

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Αν και πολύ κοινό σύμπτωμα, ο πονοκέφαλος επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του ατόμου και διαταράσσει την συγκέντρωση, την αντοχή και την απόδοσή του.

Όταν μάλιστα είναι συχνός, προκαλεί ανησυχία ότι οφείλεται σε σοβαρή αιτία.

Αν υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους, ο γιατρός θα αξιολογήσει την ένταση και τη διάρκεια του πόνου, το σημείο που εντοπίζεται, τη συχνότητα, καθώς και παράγοντες που τον επιδεινώνουν.

Δείτε παρακάτω πού μπορεί να οφείλονται οι συχνοί πονοκέφαλοι:

1. Αλλεργική ρινίτιδα & ιγμορίτιδα: Η μύτη είναι στενά συνδεδεμένη με τον πονοκέφαλο. Αν έχετε συχνούς πονοκεφάλους είναι απαραίτητη μια σχολαστική εξέταση της μύτης από ωτορινολαρυγγολόγο. Το στραβό διάφραγμα πιέζει νευρικές απολήξεις και οδηγεί σε πόνο, πολύποδες στη μύτη, οξεία ή χρόνια ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα ή ακόμα και καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους της μύτης.

2. Αποφρακτική άπνοια: Το σύνδρομο της αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο, προκαλεί κακή οξυγόνωση του εγκεφάλου και οδηγεί σε κεφαλαλγία και αίσθημα κόπωσης.

3. Ξηρότητα μύτης: Μπορεί να οφείλεται σε ορμονικά αίτια, την εποχή, την έκθεση σε ερεθιστικούς παράγοντες όπως οσμές, χημικά, κλιματισμό κ.λπ., και προκαλεί συχνά πονοκέφαλο.

4. Ορθοδοντικά προβλήματα: Η αρθρίτιδα της κροταφογναθικής άρθρωσης, που μπορεί να οφείλεται σε ορθοδοντικά προβλήματα, τρίξιμο των δοντιών το βράδυ στον ύπνο (βρουξισμός), κακές μασητικές συνήθειες ή τεχνητές οδοντοστοιχίες, προκαλεί συχνά πονοκέφαλο.

5. Ωτίτιδες: Οι παθήσεις των αυτιών που μπορεί να προκαλέσουν κεφαλαλγίες είναι η οξεία ωτίτιδα (εξωτερική ή μέση ωτίτιδα), η χρόνια ωτίτιδα, καθώς και ο ωτικός έρπης ζωστήρας.

6. Όγκοι του φάρυγγα-λάρυγγα: Η ύπαρξη όγκου στο φάρυγγα ακόμα και στην αμυγδαλή, προκαλεί αντανακλαστικό πόνο στην περιοχή του κεφαλιού. Στο 20% των πασχόντων από καρκίνο του ρινοφάρυγγα παρατηρείται κεφαλαλγία.

onmed

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *