Στους δρόμους όλη η χώρα σήμερα για την Παλαιστίνη – Απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Λάρισα

14 Min Read

Με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις Ισραήλ – Ιράν να εντείνουν τις ανησυχίες για γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή και τη γενοκτονία στη Γάζα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σήμερα, Κυριακή 15 Ιουνίου, δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα θα βροντοφωνάξουν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα διοργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε νησιά. Συγκεκριμένα, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν 40 καλέσματα, αλλά ο κατάλογος διαρκώς μεγαλώνει.

Παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην γενοκτονία – λευτεριά στην Παλαιστίνη. Την Κυριακή να βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους και σε κάθε γωνιά και πλατεία της χώρας. Να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε για την Παλαιστίνη. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην ελληνική αποστολή. Να πιέσουμε επιτέλους την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να συνεργάζεται με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, να σταματήσει να είναι συνενοχή στη γενοκτονία” αναφέρει η ανακοίνωση με τα καλέσματα για τις αυριανές κινητοποιήσεις”, αναφέρει η πρωτοβουλία March to Gaza Greece σε ανάρτησή της στα social media.

Αναλυτικά τα καλέσματα για σήμερα, Κυριακή 15 Ιουνίου:

  • Αθήνα: Σύνταγμα – 19:00
  • Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου – 20:00
  • Πάτρα: Πλατεία Γεωργίου – 19:00
  • Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας – 19:00
  • Χανιά: Γιαλί Τζαμί – 18:00
  • Ρέθυμνο: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη – 19:00
  • Ιεράπετρα: Κεντρική Πλατεία – 19:30
  • Ναύπλιο: Δημαρχείο – 19:00
  • Καλαμάτα: Λιμάνι – 20:00
  • Βόλος: Παραλία – 19:00
  • Λάρισα: Πλατεία Εβρ. Μαρτύρων – 11:30
  • Κατερίνη: Ολυμπιακή Ακτή – 11:00
  • Κοζάνη: Κεντρική Πλατεία – 19:30
  • Γρεβενά: Κεντρική Πλατεία – 20:00
  • Ιωάννινα: Περιφέρεια – 19:00
  • Ηγουμενίτσα: Πλατεία Δημαρχείου – 20:00
  • Πρέβεζα: Παραλία – 20:00
  • Καβάλα: Πλατεία Καπνεργάτη – 19:00
  • Ξάνθη: Κεντρική Πλατεία – 20:00
  • Κομοτηνή: Πλατεία Ειρήνης – 19:00
  • Ορεστιάδα: Πλατεία Δασιού – 19:00
  • Αλεξανδρούπολη: Φάρος – 20:30
  • Θασος: Θεατράκι Θεαγένη – 19:00
  • Λέσβος: Σκάλα Ερεσού – 19:00
  • Χίος: Λιμάνι – 19:00
  • Σύρος: Πλατεία Μιαούλη – 19:30
  • Νάξος: Πλατεία Μανδηλαρά – 20:00
  • Πάρος: Πλατεία Μ. Μαυρογένους – 19:30
  • Σαντορίνη: Ημεροβίγλι – 09:30
  • Μήλος: Πλατεία Ηρώων – 19:30
  • Νίσυρος: Ηρώον – 18:00
  • Τήλος: Πλ. Λιβαδιών – 19:00
  • Κάρπαθος: Πλ. Επαρχείου – 19:00
  • Αίγινα: Λιμάνι – 19:00
  • Λευκάδα: Πλωτή Γέφυρα – 20:00
  • Κεφαλονιά: Πλ. Βαλλιάνου – 20:00
  • Κέρκυρα: Σπινιάδα – 19:30
  • Ρόδος: Αγ. Νικόλαος – 19:00
  • Φλώρινα: Πλατεία Μόδη – 19:00
  • Καρδίτσα: Κεντρική Πλατεία – 19:00

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής της διεθνούς πρωτοβουλίας March to Gaza με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, Κυριακή (15/6), μας καλούν από το Κάιρο “να πλημμυρίσουμε όλοι και όλες τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε για την Παλαιστίνη, να απαιτήσουμε η κυβέρνηση της χώρας μας να σταματήσει να συνεργάζεται με τον δολοφόνο Νετανιάχου”.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Ανταπόκριση από Κάιρο: Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν ήδη πετύχει πολλά, και συνεχίζουν

Την Πέμπτη τα μέλη της #MarchToGaza με τη βοήθεια απλών ανθρώπων της Αιγύπτου επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πόλη Ισμαϊλίγια, στην κατεύθυνση για το Ελ Αρίς και τελικό προορισμό το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα. Κάποιοι λίγοι κατάφεραν να φτάσουν στην Ισμαϊλίγια, οι περισσότεροι καθηλώθηκαν σε σημείο ελέγχου κάποια χιλιόμετρα έξω από την πόλη το οποίο μετατρέπεται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αιγυπτιακές αρχές απέδωσαν τελεσίγραφο για να αποχωρήσουν ειδάλλως θα τους απωθούσαν. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, όπως όλων των εθνικών αντιπροσωπειών, με ψυχραιμία, συλλογικότητα και οργάνωση προχώρησαν επιτόπου σε συνέλευση, συντονίστηκαν και αποφάσισαν δυναμικά να μείνουν εκεί.

Οι αιγυπτιακές αρχές απώθησαν τα χιλιάδες μέλη της #MarchToGaza. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα προς το Κάιρο. Συλλήψεις, προσαγωγές αλλά και απελάσεις συνέβησαν μέχρι τα ξημερώματα,

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, είναι καλά. Εχθές, προχώρησαν σε συνέλευση για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα και να οργανωθούν. Με δυναμικότητα παραμένουν στον Κάιρο και στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό

Από το Κάιρο, μας καλούν, σήμερα, να πλημμυρίσουμε όλοι και όλες τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε για την Παλαιστίνη, να απαιτήσουμε η κυβέρνηση της χώρας μας να σταματήσει να συνεργάζεται με τον δολοφόνο Νετανιάχου.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε τα 204 μέλη της ελληνικής αποστολής και τα χιλιάδες άλλα μέλη διεθνών αποστολών.

Όλοι και όλες στους δρόμους με όπλο μας την αλληλεγγύη.

Η αλληλεγγύη δεν κάμπτεται, μόνο ανθίζει”.

Κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα στις 19:00 απευθύνει και η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας τονίζοντας:

“Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στηρίζοντας την πορεία προς τη Γάζα για τον τερματισμό του αποκλεισμού, για κάθε αλληλέγγυο, για το “Madleen”, για την Παλαιστίνη”.

BDS Greece: Η αλληλεγγύη δεν πολιορκείται

Σε αντίστοιχο κάλεσμα προχώρησε και το ελληνικό τμήμα του BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις), αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

“Το BDS Greece συμμετέχει στο Διεθνές Κάλεσμα Παγκόσμιας Δράσης κατά της Γενοκτονίας,

Για να σπάσει ο Αποκλεισμός της Γάζας! Κυριακή 15 Ιουνίου, 19:00 – Πλατεία Συντάγματος – Δεν μένουμε θεατές!

Την ώρα που περισσότεροι από 2.000 ακτιβιστές και ακτιβίστριες από 5 ηπείρους του Global March to Gaza επιχειρούν να φτάσουν στη Ράφα και να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας,
βγαίνουμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας, της λιμοκτονίας και του αποκλεισμού του Παλαιστινιακού λαού. Η αλληλεγγύη δεν πολιορκείται. Δεν φιμώνεται. Δεν καταστέλλεται.

Η Ελλάδα είναι συνένοχη με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ:

  • με στρατιωτικές συμφωνίες,
  • με κοινές ασκήσεις,
  • με λιμάνια και βάσεις που διευκολύνουν τη μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού,
  • με επίσημες προσκλήσεις και συμφωνίες με υπόλογους για γενοκτονία
  • στηρίζοντας το γενοκτονικό αφήγημα του Ισραήλ”

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Λάρισα

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων σε τμήμα του κέντρου της Λάρισας, την Κυριακή 15 Ιουνίου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ εξαιτίας των προγραμματισμένων εκδηλώσεων εγκαινίων της ανακατασκευασμένης συναγωγής «Ετς Χαγίμ» στην πόλη, αλλά και καλεσμάτων για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από κόμματα και συλλογικότητες.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει πως με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από ώρες 08:00 έως 20:00 της Κυριακής 15/6/2025 στην πόλη της Λάρισας, στην περιοχή που περικλείεται από τα τμήματα των οδών ως αυτά ορίζονται ακολούθως:

  • Στο τμήμα της οδού Μανωλάκη από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Ηφαίστου,
  • Στο τμήμα της οδού Ηφαίστου από την οδό Μανωλάκη έως την οδό Ταγματάρχου Βελισσαρίου,
  • Στο τμήμα της οδού Ταγματάρχου Βελισσαρίου από την οδό Ηφαίστου έως την οδό Παπακυριαζή,
  • Στο τμήμα της οδού Παπακυριαζή από την οδό Ταγματάρχου Βελισσαρίου έως την οδό Παπαναστασίου,
  • Στο τμήμα της οδού Παπαναστασίου από την οδό Παπακυριαζή έως την οδό Κουμουνδούρου,
  • Στο τμήμα της οδού Κουμουνδούρου από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου,
  • Στο τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου από την οδό Κουμουνδούρου έως την οδό Κούμα,
  • Στο τμήμα της οδού Κούμα από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την οδό Παπαναστασίου,
  • Στο τμήμα της οδού Παπαναστασίου από την οδό Κούμα έως την οδό Μανωλάκη,

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, εν όψει πραγματοποίησης σε αυτήν εκδηλώσεων εγκαινίων της Ιεράς Συναγωγής Ετς Χαγίμ, λαμβάνοντας υπόψη α) την τρέχουσα επικαιρότητα στη Μέση Ανατολή και β) την ανακοίνωση πραγματοποίησης υπαίθριας συγκέντρωσης την Κυριακή 15/06/2025 ώρα 11:30΄ πλησίον των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα στην ενταύθα Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων με πρωτοβουλία οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αλληλέγγυων Λάρισας με διακριτικό τίτλο της διαδικτυακής πρόσκλησης: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ».

“Απαράδεκτη η απαγόρευση – θυμίζει εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε”

Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση της, την απόφαση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης, η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας κάνοντας λόγο για που επιλογή που θυμίζει “εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε”.

Συγκεκριμένα σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

“Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, παραβιάζοντας κάθε έννοια   διεθνούς δίκαιου , σκοτώνει   επιστήμονες και βομβαρδίζει ακόμη και πυρηνικές εγκαταστάσεις  του Ιράν, οδηγώντας αντικειμενικά σε νέα πολεμική κλιμάκωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το κράτος δολοφόνος για να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του  δημιουργεί νέα πολεμικά μέτωπα  με απρόβλεπτες συνέπειες και φέρνουν  στο προσκήνιο την απειλή ενός γενικευμένου ακόμη και πυρηνικού πολέμου. Η Κυβέρνηση καλείται να κλείσει τη λειτουργία των βάσεων και να αποφύγει κάθε εμπλοκή  σε γενικευμένο πόλεμο γιατί η χώρα μας θα γίνει στόχος αντιποίνων.

Την ίδια στιγμή στη Λάρισα θα βρεθούν αξιωματούχοι της πρεσβείας του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, για τα εγκαίνια της Εβραϊκής συναγωγής προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Οι εκπρόσωποι του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ είναι ανεπιθύμητοι στη Λάρισα. Αποτροπιασμό και οργή  προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας με την οποία απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από ώρες 08:00 έως 20:00 της Κυριακής 15/6/2025 , στο κέντρο της πόλης. Η απόφασή αυτή προκαλεί το κοινό αίσθημα των Λαρισαίων αλλά  και του Ελληνικού λαού και μας θυμίζει  εποχές του  <<αποφασίζουμε και διατάσσουμε >> .

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεπλένει τους αξιωματούχους του κράτους του Ισραήλ παρέχοντας τους, πολιτική κάλυψη με την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εγκληματία πολέμου, όπως χαρακτηρίστηκε από το Διεθνές Ποινικό δικαστήριο .                 Η Κυβέρνηση με την στρατηγική  συμμαχία και τη στρατιωτική στήριξη που παρέχει τόσο με τις  βάσεις  όσο και με την συνεκπαίδευση με τους Σιωνιστές πιλότους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού γίνεται συνένοχος στο έγκλημα. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και  η πρωτοφανής απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Λάρισας, κάνοντας πλάτες στους αξιωματούχους  της πρεσβείας του Ισραήλ να συνεχίσουν το εγκληματικό έργο τους.

Το αίμα των παιδιών και όλων των Παλαιστινίων καλεί την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας  να πάρει πίσω την απόφασή της και να απαγορέψει την συμμετοχή στα εγκαίνια της Εβραϊκής συναγωγής των εκπροσώπων του κράτους δολοφόνου.                                                                                           

Σεβόμαστε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Εβραϊκής κοινότητας, τιμούμε βαθιά τα θύματα του ολοκαυτώματος, δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του ναζισμού γι’ αυτό και διαχωρίζουμε την Εβραϊκή κοινότητα από τους εκπροσώπους του Κράτους του Ισραήλ. Καλούμε τους πολίτες της Λάρισας που εναντιώνονται στις πολεμικές ορέξεις του Ευρωατλαντικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ, καθώς και την δημοκρατική Εβραϊκή κοινότητα να μποϊκοτάρουν την επίσκεψη των αξιωματούχων της πρεσβείας οι οποίοι έχουν αίμα στα χέρια τους και μας οδηγούν με σπασμένα τα φρένα στον όλεθρο. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη . Στηρίζει το Ισραήλ συνεχίζοντας την πολιτική ,στρατιωτική και οικονομική συνεργασία μαζί του, ενώ η άρνησή του να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου στην μαρτυρική Γάζα καθιστά το Ελληνικό κράτος συνένοχο στη γενοκτονία.

Την Κυριακή 15/6  σε όλες τις πόλεις του κόσμου – και στη Λάρισα – διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διεθνιστικής Πορείας για τη Γάζα. Απαιτούμε την άμεση καταδίκη της μονομερούς και άδικης επιθετικότητας του κράτους –  δολοφόνου. Τώρα είναι η ώρα ο λαός μας να δυναμώσει τον αγώνα του απέναντι στην Κυβέρνηση,  Ε.Ε / ΗΠΑ / ΝΑΤΟ που αποτελούν αποδεδειγμένα ένα συνδικάτο πολέμου που φέρνει συνεχώς πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή μας.

Έξω οι δολοφόνοι του Ισραηλινού κράτους από τη Λάρισα. Στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης, καθώς και δίπλα σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής.”

πηγη news247

Share This Article
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *