Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    camping 1 | Lamianow.gr
    Φοινικούντα: “Αδειάζει” τον ανιψιό ο φίλος του για την επόμενη μέρα από το διπλό φονικό – Ηθελε να πάει στην Καλαμάτα
    adonis 3 | Lamianow.gr
    Ψηφίστηκε η κύρωση συμφωνίας Δωρεάς μεταξύ ΠΟΥ και Υπουργείου Υγείας: Οξεία αντίδραση Γεωργιάδη για την αρνητική ψήφο κομμάτων
    karistianou 4 | Lamianow.gr
    Ηλίας Παπαγγελής για Μαρία Καρυστιανού: «Θα μπει στην ελληνική Βουλή να “ξετρυπώσει” τον κ. Καραμανλή»
    kairos 2 | Lamianow.gr
    Meteo: Προβλέψεις για ζεστό Φεβρουάριο στην Ελλάδα, οι χάρτες δείχνουν άνοδο +1,2°C
    Dark Grey Minimalist Photo Travel YouTube Thumbnail 12 | Lamianow.gr
    Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: “Υπήρχε καθοδήγηση μέσω διαδικτύου – Να βρεθεί άμεσα γιατί μπορεί να κινδυνεύει” λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης στον Lamia Polis 87.7
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    xrwma ofi | Lamianow.gr
    Με «μπαλωθιά» του Σαλσέδο στα ημιτελικά ο ΟΦΗ, 1-0 την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
    tzouber | Lamianow.gr
    Ατρόμητος: Φέρνει στην Ελλάδα τον Τσούμπερ, τον οποίο ήθελαν οι Άρης και Κηφισιά
    mantalos | Lamianow.gr
    Άρης – ΑΕΚ: Ο Μάνταλος μπήκε στο Top-50 όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα
    ataman | Lamianow.gr
    Αταμάν: «Να συγχαρώ τον Ολυμπιακό που κέρδισε με 40 πόντους, αν είσαι μεγάλη ομάδα, παίζεις όπως εκείνος και στο πρωτάθλημα»
    levadiakos | Lamianow.gr
    Λεβαδειακός – Βόλος 3-1: Πετάει για Ευρώπη
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Στα σκαριά ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Στα σκαριά ΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Λίλιαν Χαχοπούλου
ByΛίλιαν Χαχοπούλου
Follow:
Σεπ 14, 2017 @ 7:35
1 Σχόλιο
Share
3 Min Read
SHARE

Η αναβάθμιση, μέσω γάμου, των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιώς σε Πανεπιστήμιο («Δυτικής Αττικής» όπως θα ονομαστεί) άνοιξε την… όρεξη και σε άλλα ιδρύματα. Ετσι, την αναβάθμισή του σε πανεπιστήμιο, με τη συνεργασία δύο πανεπιστημιακών τμημάτων, εξετάζει το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Το θέμα γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπό τις ευλογίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που προκρίνει τέτοιου είδους συνεργασίες.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρας Λάμψας, η διοίκηση του ιδρύματος έχει διαμορφώσει σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη συγχώνευση των δώδεκα τμημάτων που λειτουργούν σήμερα στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε οκτώ. Τα τμήματα αυτά έχουν έδρα σε Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα και Καρπενήσι. Το νέο ίδρυμα θα συμπεριλάβει και τα δύο τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λαμία. Πρόκειται για το τμήμα Πληροφορικής και το τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογή στη Βιοϊατρική. Τα δύο τμήματα ανήκαν στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καταργήθηκε. Ωστόσο, τα δύο τμήματα έμειναν μετέωρα, με αποτέλεσμα να προκριθεί η προσάρτησή τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρότι η Φθιώτιδα ανήκει σε άλλη γεωγραφική περιφέρεια. Η απόφαση είχε προκαλέσει εντύπωση και αποδόθηκε σε μικροπολιτικούς λόγους.

Τώρα, λοιπόν, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση μια νέα αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου η σύσταση εκ νέου του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αλλά με πυρήνα το υπάρχον ΤΕΙ. Το προσχέδιο της διοίκησης του ΤΕΙ θα συζητηθεί στη σύγκλητο του Ιδρύματος, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λάμψα έχει παραδοθεί στον κ. Γαβρόγλου.

Ανάλογες συζητήσεις για συνεργασία του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ της περιφέρειας έχουν γίνει σε Ηπειρο και Πελοπόννησο. Ωστόσο, η πλευρά των πανεπιστημίων είναι αρνητική. Από την άλλη, αντιδράσεις υπάρχουν και από τμήματα που θα συγχωνευθούν στο πλαίσιο του Παν. Δυτικής Αττικής. Ενδεικτικά, το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας δηλώνει «την τεράστια έκπληξη και τη βαθύτατη δυσαρέσκειά του για την τελευταία εξαγγελία της πρυτανείας ότι συγχωνεύεται με τις δύο κατευθύνσεις του τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας. Αισθανόμαστε ότι οι αρμόδιοι μας εμπαίζουν και ότι υποβαθμίζουν την επιστημονική κατάρτιση ενός κλάδου, ο οποίος ασχολείται με τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ολα αυτά συμβαίνουν μεσούσης της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, όπου οι άρτια εκπαιδευμένοι και υψηλών προσόντων κοινωνικοί λειτουργοί είναι περισσότερο απαραίτητοι στην ελληνική κοινωνία από ποτέ. Ο εμπαιγμός αυτός καθίσταται πασιφανής στο σύντομο ιστορικό αυτής της απόφασης», λένε.

-Advertisement-
KATSIAVOS

πηγή-καθημερινή

ΜΗΤΡΑΚΟΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Χωρίζουν Σακίρα – Πικέ;
Next Article Στην “φάκα” για διακίνηση κοκαϊνης!
1 Σχόλιο
  • Ο/Η nees idees λέει:
    Σεπ 14, 2017 @ 12:32 στις 12:32 μμ - 14/09/2017

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ , ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ” ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ” . ΟΠΩΣ ” ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ “

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
7°C
Lamia
clear sky
7° _ 6°
77%
Πε
15 °C
Πα
15 °C
Σα
10 °C
Κυ
6 °C
Δε
5 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Mhtropolitis Naupaktou1 | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυπάκτου: Η αποτέφρωση των σωμάτων, κατά την Εκκλησία της Ελλάδος – η επίσημη θέση

xcas | Lamianow.gr
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία : Όταν η συνεργασία Δήμου, γονέων και εκπαιδευτικών φέρνει αποτέλεσμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας – το ευχαριστώ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων – ΦΩΤΟ

photo 17683965653113414754538054669378 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία : “Φασαρίες” νεαρών κοντά σε σχολείο – Στο σημείο η Ομάδα ΔΙΑΣ (Φώτο)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης