Lamianow.grLamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    rosia 1 | Lamianow.gr
    Ρωσία: Κινηματογραφική διάσωση παιδιού από ταξί που παρασυρόταν από νερά καναλιού
    marinakis 2 | Lamianow.gr
    Μαρινάκης: «Όχι» στον τζάμπα πατριωτισμό, δεν θα παριστάνουμε τους σύγχρονους… Κολοκοτρώνηδες
    liagkas | Lamianow.gr
    Γιώργος Λιάγκας: Ο Μιχάλης Γιαννάκος του έκλεισε το τηλέφωνο – «Μου έκανε τη μούρη κρέας» ξέσπασε ο παρουσιαστής
    pos 1 | Lamianow.gr
    ΑΑΔΕ: Εκτεταμένοι έλεγχοι για τη διασύνδεση POS και IRIS -«Τσουχτερά» πρόστιμα έως 20.000 ευρώ
    spata | Lamianow.gr
    Συναγερμός στα Σπάτα: Όχημα με δύο επιβαίνοντες παρασύρθηκε από ρέμα, σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    panth levadiakos | Lamianow.gr
    Super League: Ο Λεβαδειακός έχει πλέον τις διπλάσιες πιθανότητες από τον Παναθηναϊκό να μπει στα play offs
    image 140 | Lamianow.gr
    «Ελπίζω τα φρένα του αυτοκινήτου μου να κόπηκαν μόνα τους» έγραψε ο Πετρόπουλος στο Instagram μετά τον καβγά με τον Βεζένκοβ στο παρκέ
    6825776 212409 | Lamianow.gr
    Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-0: Νέα απώλεια βαθμών για τους «πράσινους» στη Super League
    w25 191745GREECE | Lamianow.gr
    Παρθενικό ευρωπαϊκό μετάλλιο με επίδειξη δύναμης για την εθνική, 12-5 την Ιταλία
    gerofokas | Lamianow.gr
    Συγκινημένος ο 19χρονος Γεροφωκάς για το ντεμπούτο του στο Ολυμπιακός – Βόλος: «Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ στο Καραϊσκάκης»
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Σπάρτη- Θερμοπύλες: Υπερμαραθώνιος, ποδηλατοδρομία, σκυταλοδρομία μεταξύ των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Σπάρτη- Θερμοπύλες: Υπερμαραθώνιος, ποδηλατοδρομία, σκυταλοδρομία μεταξύ των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

LamiaNow News
ByLamiaNow News
Follow:
Νοέ 13, 2019 @ 21:12
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

Ο Δήμος Σπάρτης σκοπεύει να διοργανώσει το 2020 ποικίλες εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αυτό αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «με αυτές τις εκδηλώσεις θα αναβαθμίσουμε το προφίλ και το αποτύπωμα της πόλης».
Τιμητική επιτροπή για τη Μάχη των Θερμοπυλών

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει ο δήμαρχος, «συγκροτήθηκε μία διεθνής τιμητική επιτροπή, αποτελούμενη από σπουδαίες προσωπικότητες που αγαπάνε τη Σπάρτη, συμμερίζονται την περηφάνια μας και δέχθηκαν εθελοντικά να αγκαλιάσουν τις προσπάθειές μας και να μας συνδράμουν με το παγκόσμιο κύρος τους, τις γνώσεις τους και τις διεθνείς σχέσεις και δικτύωσή τους στη διοργάνωση εκδηλώσεων πραγματικά αντάξιων της Σπάρτης, του Λεωνίδα και των 300». Παράλληλα με μια σειρά ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σχεδιάζει να τιμήσει την επέτειο των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών.

Global brand names στη Μάχη των Θερμοπυλών

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, σε αυτήν την επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Aziz Syriani, πρόεδρος του Olayan Group, ο Σπύρος Καπράλος πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο μεγάλος ομογενής Γιώργος Σακελλάρης, ο δούκας του Κεντ, Γεώργιος, ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Shaukat Aziz, ο Paul Cartledge ακαδημαϊκός και καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, ο Bettany Hughes, ιστορικός, συγγραφέας και δημιουργός ιστορικών ντοκιμαντέρ και η Χρυσάνθη Γάλλου, καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.
Θα αναβιώσει στη Σπάρτη η Απέλλα

-Advertisement-
KATSIAVOS

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, «η Σπάρτη, οι “300”, ο Λεωνίδας και η Μάχη των Θερμοπυλών είναι μοναδικά και τεράστια global brand names, για αυτό πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, τόσο ως χρέος προς τους προγόνους μας όσο και για τη προβολή της χώρας μας».
Όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι, ο Δήμος Σπάρτης σχεδιάζει φεστιβάλ, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς ποίησης, χορού, μουσικής, γυμναστικής, πολεμικών τεχνών, σπαρτιατικής κουζίνας και παιδικού θεάτρου.
Επίσης, σχεδιάζεται και μικρή Απέλλα, όπου στην πλατεία της Σπάρτης θα στηθεί ένα μεγάλο σαλόνι, στο οποίο θα συζητούνται με τους υψηλούς καλεσμένους διάφορα θέματα φιλοσοφίας, ιστορίας, κοσμολογίας, ιατρικής, θεάτρου, τεχνών, ποίησης, γεωπολιτικής, κ.ά.

Ποικίλες εκδηλώσεις με αφορμή τη Μάχη των Θερμοπυλών

Ακόμη, σχεδιάζονται γεωπολιτικές εκδηλώσεις, όπως φόρουμ Ανατολής-Δύσης, συνδιάσκεψη υπουργών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και μεγάλο αγροτικό συμπόσιο με έμφαση και στη γυναικεία αγροτική επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο των αδελφοποιήσεων, σχεδιάζονται η δημιουργία του δικτύου των πέντε μεγάλων αρχαίων ελληνικών πόλεων, (Σπάρτη-Άργος-Κόρινθος-Αθήνα-Θήβα) και η δημιουργία της αδελφότητας με τις άμεσες αποικίες (Σπάρτη-Τάρας- Ηράκλεια-Θήρα).
Επιπλέον, σχεδιάζεται η δημιουργία του Δωρικού Πολιτιστικού Δικτύου που είχε ως μητρόπολη τη Σπάρτη, δηλαδή Δωδώνη-Δωρίς-Σπάρτη-Άργος-Κόρινθος-Σικυών-Μέγαρα-Επίδαυρος-Αίγινα-Μεσσήνη-Δωρικές Κυκλάδες-Δωρική εξάπολις-Ρόδος-Αλικαρνασσός-Κνίδος-Κως-Λίνδος-Ιαλυσός-Κάμιρος-Δωρική Κρήτη (Γόρτυς, Λύκτος) και στη Δωρική Μεγάλη Ελλάδα (Συρακούσαι κ.ά.)

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία του συνδέσμου των σπουδαιότερων πόλεων της Κλασσικής Περιόδου, δηλαδή, Σπάρτη-Αθήνα-Ρώμη-Αλεξάνδρεια-Βαβυλών-Συρακούσες-Καρχηδών-Κάιρο-Ιερουσαλήμ-Τύρος-Σιδών.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα διοργανωθούν διεθνή συμπόσια, τα οποία θα ασχοληθούν, μεταξύ άλλων, με το Σύνταγμα του Λυκούργου, τη Μάχη των Θερμοπυλών, τις γυναίκες της Σπάρτης, το νόημα του Δωρικού Πολιτισμού, τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, τη λεγόμενη «Παγίδα του Θουκυδίδη», ενώ θα υπάρχουν και οι ενότητες Σπάρτη και Ιαπωνία, Σπάρτη και Αίγυπτος, Σπάρτη και Ισραήλ.

Ακόμη, αναμένεται να διοργανωθούν και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας, Σπάρταθλον, Σπαρτακιάδα, Υπερμαραθώνιος Σπάρτη-Θερμοπύλες, Ποδηλατοδρομία Σπάρτη-Θερμοπύλες, Σκυταλοδρομία Θερμοπύλες-Σπάρτη, αναβίωση των Καρνείων, των Υακυνθίων και των Λεωνιδείων, καθώς και ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ ομάδων που φέρουν το όνομα Σπάρτα ή Σπάρτακ κ.ά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο δήμος σκοπεύει να προσκαλέσει στη Σπάρτη όσους έχουν γράψει γι’ αυτήν και έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της, αλλά και όσους έχουν προβάλλει τη Σπάρτη μέσω ταινιών ή του αθλητισμού.
Τέλος, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, εκτός από τη Σπάρτη, «θέλουμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στο Λονδίνο», ενώ όσον αφορά στις προετοιμασίες, υπογραμμίζει ότι «είναι σημαντική η ανταπόκριση και η συνεισφορά των εθελοντών».

 

OI AERATOI

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Γαλλία: Φοιτητές έσκισαν βιβλία του Ολάντ μετά από αυτοπυρπόληση φοιτητή
Next Article Αυθαίρετα: Έρχονται βαριά πρόστιμα σε όσους δεν τα τακτοποιήσουν μέχρι τον Ιούνιο του ’20
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 11°
83%
2 km/h
Δε
12 °C
Τρ
13 °C
Τε
16 °C
Πε
12 °C
Πα
17 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

odio souare | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Δημοτικό Ωδείο Λαμίας: Απογευματινά Soiree στο αρχοντικό του Γεωργίου Πλατή – «Μουσική. Ένας κόσμος συναισθημάτων και νοημάτων» με τον Βασίλη Κίτσο

AIRetouch 20260125 235532313 | Lamianow.gr
FeaturedΒΟΙΩΤΙΑ

Επίσημα στην ΓΕΠΑΔ Στερεάς ο Κωνσταντίνος Πελεκάνος – όλες οι τοποθετήσεις στην διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ

oikonomou 750x375 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟΨΕΙΣ

Γ. Οικονόμου: Εθνική προοπτική η στρατηγική ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης