Σοβαρά Προβλήματα στο Νοσοκομείο Λαμίας: Αναγκαίες Άμεσες Παρεμβάσεις επισημαίνει ο Θεόδωρος Χαρίτος

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Για μία ακόμη φορά, οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, τόσο σε επίπεδο στελέχωσης όσο και σε βασικές λειτουργίες, όπως τα απογευματινά ιατρεία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λαμίας, Θεόδωρος Χαρίτος, περιέγραψε μια κατάσταση που απαιτεί άμεση παρέμβαση, θέτοντας το ζήτημα της αλλαγής νοοτροπίας και πρακτικών σε πολλαπλά επίπεδα.

-Advertisement-
fitcare

Υποστελέχωση και Ελλείψεις Προσωπικού

Το νοσοκομείο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω των κενών θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες. Παρά τις προκηρύξεις για νέες προσλήψεις, οι διαγωνισμοί συχνά αποβαίνουν άγονοι.

Ο κ. Χαρίτος προτείνει μια νέα προσέγγιση από τους διευθυντές των τμημάτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προσέλκυση νέων επιστημόνων, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να εργαστούν με αξιοπρέπεια. Ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου, δημιουργώντας συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης.

Πελατειακές Σχέσεις και Πολιτικές Πρακτικές

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ανέδειξε ο πρόεδρος της Ένωσης είναι η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και διακοπής των πελατειακών σχέσεων. Η πρακτική της εξασφάλισης νοσοκομειακού κρεβατιού μέσω πολιτικών γνωριμιών όχι μόνο υποτιμά τους γιατρούς, αλλά δημιουργεί αίσθημα αδικίας και ανισότητας για τους ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους διασυνδέσεις.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *