Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato | Lamianow.gr
    Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
    metro | Lamianow.gr
    Το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και πάλι από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου «νωρίτερα από το προβλεπόμενο»
    agrotes 4 | Lamianow.gr
    Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στο μπλόκο των «Πράσινων Φαναριών»
    image 86 | Lamianow.gr
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα κλείνοντας την Πατρών – Κορίνθου, αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Εξοχής
    eopyy | Lamianow.gr
    Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 435.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιός
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    sef | Lamianow.gr
    Καταγγελία «βόμβα» για το ΣΕΦ: «Λειτουργεί χωρίς ηλεκτρολόγο, κίνδυνος για τη σωματική μας ασφάλεια»
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Σωματείο ΔΕΥΑΛ: Απεργούμε στις 24/9 / Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Σωματείο ΔΕΥΑΛ: Απεργούμε στις 24/9 / Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Σεπ 23, 2019 @ 10:37
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

24 Σεπτέμβρη απεργούμε! Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 10:00 το πρωί στην Πλ. Πάρκου

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Συνάδελφοι – σες,

Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση επιδιώκει να τσακίσει ό,τι εργασιακά – μισθολογικά δικαιώματα απομένουν και μεταξύ άλλων επιδιώκει τον έλεγχο των συνδικάτων , την τρομοκράτηση των εργαζομένων, την αποτροπή συμμετοχής τους στα συνδικάτα τους και τη συλλογική δράση αλλά και το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης, θέτει συνυπεύθυνο τον εργαζόμενο για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Είναι καθαρό ότι η ανάπτυξη που θέλουν θα πατήσει και πάλι στις πλάτες μας, στην ακόμα μεγαλύτερη κατάργηση δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών αφού:

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ
  • Καταργεί στην ουσία τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) και την υποχρεωτικότητα τους αν «δημιουργούν προβλήματα» στην ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στα κέρδη των επιχειρήσεων, προβλέπει επιπλέον «εξαιρέσεις» και «πρόσθετες προϋποθέσεις» σε περιοχές που ορίζονται σαν «ειδικές οικονομικές ζώνες» ή σε επιχειρήσεις που θα επικαλούνται οικονομικά προβλήματα.
  • Κάνει τις επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις να υπερισχύουν της κλαδικής. Άρα οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των άθλιων μισθών μας. Ήδη ο μέσος μισθός είναι επίσημα μειωμένος κατά 25%, αλλά προφανώς αυτό δεν φτάνει για την «ανάπτυξή» τους και «πρέπει» να μειωθεί και άλλο!
  • Καταργείται το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία (ΟΜΕΔ),ώστε να μη βγαίνουν ούτε καν διαιτητικές αποφάσεις για την αμοιβή των εργαζομένων.
  • Προβλέπει ότι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα.
  • Για να περάσουν ανενόχλητοι όλες αυτές τις αντεργατικές ανατροπές και μια σειρά «δώρα» για το κεφάλαιο, κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν «σιγή νεκροταφείου», με τα συνδικάτα υποταγμένα και ελεγχόμενα, με τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν. Γι’ αυτό στο νομοσχέδιο προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων και των εργαζομένων, επιχειρώντας να βάλει τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση στο «γύψο».
  • Ορίζει τον υπουργό «ανώτατο άρχοντα» που θα παρεμβαίνει και θα αποφασίζει για τη λειτουργία των σωματείων, καταργώντας τα καταστατικά και την αυτοτέλειά τους.
  • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες  καταργώντας τις συλλογικές διαδικασίες όπως τις γενικές συνελεύσεις, τη ζωντανή συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων που υπάρχει σε αυτές, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην απεργία.
  • Ανοίγει το δρόμο τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένωνπου θα έχει το ηλεκτρονικό μητρώο και η ηλεκτρονική ψηφοφορία να παραδίδονται στην εργοδοσία, για να ελέγχουν τα πραγματικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους, αφού το τι στοιχεία θα έχουν και πού θα πηγαίνουν θα το αποφασίζει ο υπουργός Εργασίας.

24 Σεπτέμβρη απεργούμε!

Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 10:00 το πρωί στην Πλ. Πάρκου

ΠΡΑΠΑΣ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Τέλος η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» του μετρό σε «Παύλος Μπακογιάννης» -Η ανακοίνωση της οικογένειας, η απάντηση Ταχιάου
Next Article Το διαφορετικό σόου αθλητών καλλιτεχνικής κολύμβησης σε πισίνα γεμάτη σκουπίδια [βίντεο]
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
12°C
Lamia
overcast clouds
12° _ 11°
86%
7 km/h
Σα
14 °C
Κυ
14 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Τε
13 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

christ bazaar 2 1024x480 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Φιλανθρωπικό bazaar το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Πάρκου (Aud)

202311171005126406 900x599 1 | Lamianow.gr
LAMIA POLIS 87.7ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύεται δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – τι λέει ο δήμαρχος Δελφών στον Lamia Polis 87.7

image 86 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣTOP STORIES

Στο πλευρό των αγροτών ο Εμπορικός Σύλλογος Δομοκού – «Χωρίς τον αγρότη, δεν υπάρχει τίποτα» (Aud)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης