Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 6,34%, στις 409,08 μονάδες που είναι ιστορικό αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για τις τραπεζικές μετοχές. Οι τράπεζες πλέον (οι τέσσερις συστημικές) αθροίζουν συνολικά κεφαλαιοποίηση που δεν υπερβαίνει τα 4 δισ. συγκεκριμένα διαμορφώνεται στα 3,954 δισ.
Αρνητική ήταν η εικόνα και στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση στο 10ετές αγγίζει πλέον το 4,7% και συγκεκριμένα 4,688% επίπεδο το οποίο είναι το υψηλότερο από τον Ιούνιο εφέτος.
Κακή είναι η εικόνα και στις διεθνείς αγορές. Ο δείκτης Dow Jones στην Νέα Υόρκη ξεκίνησε με απώλειες πάνω από 580 μονάδες, ενώ τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλη πτώση που υπερβαίνει το 1%.
Η μετοχή του Μυτιληναίου βρέθηκε στο τέλος της συνεδρίασης στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καταγράφοντας πτώση 8,36%, με τις Alpha Bank και Jumbo να ακολουθούν με πτώση 7,92% και 7,35% αντίστοιχα. Πτώση 6,32% σημείωσε ο ΟΠΑΠ, με τη Eurobank και τον Φουρλή να υποχωρούν κατά 5,97% και 5,58% αντίστοιχα. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε 4,11% και της Τράπεζας Πειραιώς 3,09%.
Άνω του 4% ήταν η πτώση σε Βιοχαλκο, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Σαράντη, ενώ άνω του 3% σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα. Απώλειες που ξεπέρασαν το 2% σημείωσαν οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil, και το 1% οι ΕΧΑΕ, Grivalia, ΟΛΠ και Λάμδα. Ελεγχόμενες ήταν οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.
Του Θανάση Παπαδή

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.