Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    patrwn pyrgoy | Lamianow.gr
    Αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας 
    4928610 scaled 1 | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία «Byron»: Έντονα φαινόμενα στην Αττική, προβλήματα σε δρόμους – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, μήνυμα από το 112 – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
    ixio | Lamianow.gr
    Ζούμε στη χώρα που η αστυνομία βγάζει φωτογραφία ένα… ηχείο!
    ypodomi | Lamianow.gr
    Όλα τα έργα υποδομής στην Ελλάδα σε μία πλατφόρμα – Νέα γραμματεία για τις ορεινές περιοχές
    ilion | Lamianow.gr
    Συνελήφθη 89χρονος στο Ίλιον για σεξουαλική παρενόχληση 17χρονης – Της ζήτησε να συνευρεθούν έναντι αμοιβής
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Σκληρό lockdown ή στοχευμένα μέτρα τα δυο σενάρια – Μέρα αποφάσεων

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Φεβ 5, 2021 @ 8:27
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

Σε στοχευόμενα περιοριστικά μέτρα αλλά όχι σκληρό lockdown προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς το 3ήμερο που προηγήθηκε τα ημερήσια κρούσματα δεν ξεπέρασαν κατά πολύ, το «ψυχολογικό» όριο των 1000!

Contents
  • Δραματικό παρασκήνιο
  • Ώρα αποφάσεων: Τι αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Χαρδαλιάς
  • Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη;
-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Χθες (04.02.2021) το βράδυ οι λοιμωξιολόγοι παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την εκτίμηση τους για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ενώ το μεσημέρι θα παραδώσουν την τελική εισήγηση τους για τη λήψη και το είδος των μέτρων που προτείνουν στην κυβέρνηση.

Δραματικό παρασκήνιο

Πριν ο πρωθυπουργός πάρει σήμερα την τελική απόφαση, καλείται να σταθμίσει δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που επικρατούν μεταξύ των κόλπων των ειδικών αλλά και στα κυβερνητικά γραφεία.

Η μία προσέγγιση είναι ότι θα πρέπει προληπτικά η χώρα να μπει σε αυστηρή καραντίνα, τύπου Μαρτίου του 2020, διάρκειας 2-3 εβδομάδων, ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του φονικού ιού, η οποία γίνεται ακόμη πιο επιθετική με τις μεταλλάξεις, με απρόβλεπτες διαστάσεις.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Αυτό το σενάριο προβλέπει, μεταξύ άλλων, κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου και πιο αυστηρούς όρους στις μετακινήσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να έχουν δείξει πολλοί επιστήμονες της Επιτροπής.

Η άλλη προσέγγιση βάζει στη ζυγαριά, από τη μία τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων με τα ανησυχητικά στοιχεία που προκύπτουν από τα λύματα, και από την άλλη την μακρά κόπωση των πολιτών και τις ανάγκες της οικονομίας… Η κατακλείδα είναι ότι υπάρχει χώρος στην παρούσα φάση για συντηρητικά βήματα και ετοιμότητα ακόμη και για ολικό lockdown αν υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ώρα αποφάσεων: Τι αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες η τάση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να δοθεί έμφαση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων και να μην υπάρξει πιο σκληρό lockdown.

Σε αυτό συνηγορούν αρκετοί επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν πως τα υπάρχοντα μέτρα είναι αρκετά και ότι το κλειδί είναι οι έλεγχοι και η τήρηση των μέτρων. Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός 1000 των κρουσμάτων δεν θα… «εκτιναχθεί» στα ύψη!

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για στοχευμένα μέτρα το Σαββατοκύριακο, με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη κινητικότητα, λόγω και του καλού καιρού.

Επίσης συζητήθηκε και η απαγόρευση μετακινήσεων με τον κωδικό 6 (σωματική άσκηση) σε μακρινούς δήμους, καθώς έχει διαπιστωθεί κατάχρηση από τους πολίτες. Ωστόσο αυτό το μέτρο έχει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του.

Εφόσον η κυβέρνηση κινηθεί προς την κατεύθυνση μη αυστηρού lockdown, τα σχολεία (δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια) παραμένουν ανοιχτά, όπως και το λιανεμπόριο, σίγουρα με τη μέθοδο του click away, ίσως και με φυσική παρουσία εντός των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης.

Εφόσον ωστόσο απαγορευτεί το click in shop, τότε κατεβάζουν ρολά κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ, και τα βιβλιοπωλεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με click away.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στην «κόκκινη» Πάτρα, η εικόνα της οποίας συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη;

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει για τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει μεγάλη αύξηση ιικού φορτίου. Η συμπρωτεύουσα «φλερτάρει» επικίνδυνα με το «κόκκινο», ενώ ανησυχητικά είναι τα δεδομένα και για την Εύβοια.

Εφόσον χαρακτηριστούν «κόκκινες» περιοχές, αμέσως θα υπάρξουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και περιορισμοί στην κίνηση.

Σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους αρμόδιους υπουργούς θα μετάσχουν σε σύσκεψη υπό τα νέα δεδομένα, και το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες newsit.gr, MEGATV, skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ANOSIA
TAGGED:lockdownΚωρονοιός
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article MARMARA INOXOS PERIBOLI 100 1140x760 1 | Lamianow.gr Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα
Next Article patra covid | Lamianow.gr Κουρεμένα ενοίκια: Πώς και πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
13° _ 12°
99%
1 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
12 °C
Δε
13 °C
Τρ
13 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

geleios 4 660x330 1 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι στο 26ο Φεστιβάλ για Σολίστες & Πρωταγωνιστές

1 71 | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Το νέο Δ.Σ. για το Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – πρόεδρος ο Βαγγέλης Οικονόμου

lokrwn | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

3 προσλήψεις στον Δήμο Λοκρών

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης