Σκάνδαλο στην Αγγλία με έρευνα που αποκάλυψε πως ο Αμπράμοβιτς είχε… ποσοστά από ποδοσφαιριστές εκτός Τσέλσι

Νewsroom
By Νewsroom Tags: Add a Comment
2 Min Read

Μία έρευνα σε έγγραφα που διέρρευσαν αναφορικά με παράνομες τραπεζικές δραστηριότητας, αποκάλυψε πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατείχε ποσοστά από ποδοσφαιριστές εκτός Τσέλσι, κάποιοι εκ των οποίων έπαιζαν και ως αντίπαλο των «Μπλε».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μέσω μίας offshore εταιρείας με την επωνυμία «Leiston Holdings» και έδρα τους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους, είχε αποκτήσει μετοχές από την αξία ποδοσφαιριστών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν ανήκαν στην Τσέλσι αλλά είχαν βρεθεί ως αντίπαλοι της. Όπως στην περίπτωση του Περουβιανού Αντρέ Καρίγιο ο οποίος ως παίκτης της Σπόρτινγκ είχε παίξει ως αντίπαλος της ομάδας του Λονδίνου το 2014 στο Champions League με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να κατέχει ποσοστό της αξίας τους.

Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της Τσέλσι είπε πως δεν υπήρχε καμία παραβίαση κανονισμών, αλλά στην Αγγλία έχει ξεκινήσει συζήτηση για το κατά πόσο αυτή η πρακτική ξεπερνάει τα όρια της… ηθικής.

Η εν λόγω εταιρεία, μέσω μίας άλλης εταιρείας, είχε αγοράσει ποσοστά από αρκετούς ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο. Στην περίπτωση του Καρίγιο το 2011 είχε αποκτήσει το 50% μιας και είχε δανείσει 1 εκ. ευρώ στην Σπόρτινγκ για να τον αποκτήσει από την Αλιάνσα Λίμα, ενώ είχε ποσοστά από τους Γκαέλ Ετοκ (2012-13) και Βιόλα (2012-16) που αγωνίστηκαν επίσης στην ομάδα της Πορτογαλίας.

- Advertisement -

Ο πρώην πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Λόρδος Τρίεσμαν μιλώντας στο BBC που αποκάλυψε το θέμα είπε: «Φέρνει υποψίες και σκιές στο ποδόσφαιρο μία τέτοια κίνηση. Αν ήμουν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με όσα έχω δει, θα ζητούσα άμεσα έρευνα του θέματος. Δεν νομίζω πως είναι σωστό ο ιδιοκτήτης μίας ομάδας να έχει στον έλεγχο του και ποδοσφαιριστές άλλων συλλόγων. Γι’ αυτό και η ιδιοκτησία τρίτων στους ποδοσφαιριστές έχει απαγορευτεί».

Αυτή η πρακτική με την ιδιοκτησία τρίτου σε έναν ποδοσφαιριστή έχει απαγορευτεί στην Αγγλία από το 2008, αλλά διεθνώς από το 2015.

πηγή: SDNA

Share This Article
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *