Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Μοίρασε σε όλους ευθύνες ο Αυγενάκης και δεν έμειναν για τον ίδιο

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Min Read

Αποποιήθηκε κάθε ευθύνη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ παρά την πληθώρα στοιχείων εναντίον του, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι η εισαγγελία έπεσε σε δύο ονόματα υπουργών και στέλνει αμελλητί τα στοιχεία ως οφείλει. Δεν αξιολογεί και σωστά πράττει, στέλνοντας τα στοιχεία στη Βουλή των Ελλήνων. Κάνει αναφορά για μη πολιτικά στελέχη. Δεν υπάρχει καμία επεξεργασία των στοιχείων από τους εισαγγελείς. Υπάρχει κάποια απόδειξη ή ένδειξη έστω, σε ό,τι με αφορά; Όχι. Υπάρχει έστω μία τηλεφωνική επικοινωνία με οποιονδήποτε τρίτο ή τέταρτο; Όχι. Υπάρχει κάποιο μέιλ από ή προς εμένα; Όχι. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος μου ή κάτι που να συνιστά ποινικό αδίκημα», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για «λανθασμένες κινήσεις και πρακτικές» του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελου Σημανδράκου, έκανε λόγο στη συνέχεια ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Για αυτό ζήτησα την παραίτησή του, στα τέλη Οκτωβρίου», προσέθεσε.

«Αναφέρει για δεσμευμένα ΑΦΜ με πιέσεις Αυγενάκη στην τρίτη συμπληρωματική του κατάθεση, τον Φεβρουάριο. Πρόθεσή μου ήταν να ελεγχθούν. Γιατί δεν ελέγχθηκαν; Από τη στιγμή που δεν τα έχει ελέγξει, δεν μπορεί να τα επικαλείται. Αν τα έλεγχε και ήταν παράνομα, έπρεπε να τα κρατά; Όχι, θα έπρεπε να πάει στην εισαγγελία», προσέθεσε ο πρώην υπουργός.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Όσον αφορά τις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας και έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, είπε πως «εγώ δικαστής δεν είμαι. Όμως, άνθρωποι με τους οποίους σχετίζομαι, είμαστε από τον ίδιο νομό, αγροτοσυνδικαλιστές, κινούμαστε στους ίδιους χώρους, καταφέρονται με τον πλέον ακραίο τρόπο, δηλαδή με περνούν “γενεές δεκατέσσερις” στις επισυνδέσεις. Μάλλον είναι επιβράβρευση ότι κάτι προσπαθούσα να μαζέψω».

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτκή επιτροπή, υποστήριξε ότι «το πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό και δεν είναι μόνο δύο προσώπων, του Βορίδη και του Αυγενάκη. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ χρίζει ανάλυσης και σχολιασμού. Βεβαίως εμπλέκεται και το ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε εξεταστική, ώστε να δούμε σε βάθος τις παθογένειες και τις ευθύνες. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν σημαίνει ότι 20 – 30 παραβατικοί είναι η Κρήτη».

πηγή newsbomb.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
4 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *