Στο λιμάνι της Χίου έδεσε στις 6.45 το πλοίο «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί την άγονη γραμμή του βορείου Αιγαίου, με τους 250 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταλάβει την προβλήτα να μην αντιδρούν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε αργά την Τρίτη το βράδυ να μην εμποδίσουν την πραγματοποίηση δρομολογίων πλοίων.
Βάσει της συμφωνίας, τοποθετήθηκαν σύρματα που διαχώρισαν τη χερσαία ζώνη στα δύο. Στο ανατολικό τμήμα θα δένουν τα πλοία, ενώ στο δυτικό θα παραμείνουν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν από το hot spot του νησιού την περασμένη Πέμπτη και πραγματοποιώντας πορεία 8 χιλιομέτρων κατευθύνθηκαν στην πόλη, όπου και παραμένουν, ζητώντας να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.
Από όσους διέφυγαν, 591 άτομα κινούνται μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι περίπου 250 ανθρώπων.
Το «Νήσος Μύκονος» έδεσε στο λιμάνι της Χίου παρουσία της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών.
Υπενθυμίζεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.