Συνταγή για εξαιρετικά κουλουράκια ζάχαρης

1 Min Read

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 βανίλιες
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
4 φλυτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν βουτυρώνετε τα ταψάκια σας,

Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι και χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα με την ζάχαρη και τους κρόκους

Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα

Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με την ζάχαρη

Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη

Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.

Τοποθετείτε στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 12 με 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και σερβίρετε.

Πηγή: news.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version