Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, συναντώνται στο Στρασβούργο όπου θα έχουν άτυπες κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες, με θέμα την κρίση των προσφύγων και το Brexit.
Θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο της πρωτεύουσας της Αλσατίας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Κατά την άφιξή τους δεν έκαναν δηλώσεις.
Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
«Αποφασισμένοι να υπερασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν», όπως δήλωσε διπλωματική πηγή την Παρασκευή, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των «hotspots», των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.
Για το ζήτημα του βρετανικού δημοσψηφίσματος, Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν. «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ», έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.