Συμμετοχή των ΕΛΤΑ στην τελετή λήξης του «Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας»

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
5 Min Read

Στην πόλη Xiamen της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του «Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας» το οποίο είχε ανακηρυχθεί τον Ιούνιο του 2014 κατά την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού, κ. Li Keqiang  στην Αθήνα.

-Advertisement-

Τόσο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία όσο και τα Κινεζικά Ταχυδρομεία τίμησαν το γεγονός  και, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, παρουσίασαν ειδικά αναμνηστικά φιλοτελικά προϊόντα με έμπνευση από την ιστορία, τη ναυτική παράδοση και τη θαλάσσια συνεργασία των δύο χωρών.

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ «2015 – Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας» με έμπνευση από την ιστορία, τη ναυτική παράδοση και τη θαλάσσια συνεργασία των δύο χωρών.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

- Advertisement -

Ο Ειδικός Αναμνηστικός Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας που σχεδίασαν τα Κινεζικά Ταχυδρομεία με στοιχεία των δύο χωρών

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετείχαν στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία έπειτα από πρόσκληση της Κινεζικής Κρατικής Διοίκησης Ωκεανών και παρουσίασαν στην Xiamen την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «2015 – Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας» και την έκδοση των ΕΛΤΑ «Ιστορία της Ελληνικής Ναυτιλίας», δίτομο λεύκωμα με την  ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας στην κινεζική γλώσσα, ενώ τα Κινεζικά Ταχυδρομεία παρουσίασαν έναν Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Τα ελληνικά φιλοτελικά προϊόντα ενθουσίασαν το κοινό της Κίνας που τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τον φιλοτελισμό και την ιστορία της Ελλάδας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg 
O Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Θεόδωρος Δρίτσας και ο επικεφαλής της Κινεζικής Κρατικής Διοίκησης Ωκεανών κ. Wang Hong στα αποκαλυπτήρια των φιλοτελικών προϊόντων


Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του «Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας», ο επικεφαλής της Κινεζικής Κρατικής Διοίκησης Ωκεανών (State Oceanic Administration – SOA) κ. Wang Hong, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην ιστορία των δύο χωρών και στις δυνατότητες  συνεργασίας στους τομείς της ναυτιλίας, των θαλασσίων συγκοινωνιών, των θαλασσίων μεταφορών, της αλιείας και του τουρισμού και κάλεσε την ελληνική πλευρά για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειριών και πρακτικών συνεργασιών με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων. Χαιρέτησε, δε, θερμά την πρωτοβουλία των ταχυδρομικών υπηρεσιών των δύο χωρών που επισφραγίζουν το έτος θαλάσσιας συνεργασίας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Από την πλευρά του ο Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσας, αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην θαλάσσια συνεργασία με την Κίνα και εξήρε τη συμβολή των ΕΛΤΑ στην ολοκλήρωση του «Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας».

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τέλος, ο πρόεδρος του Ελληνο – Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου, κ. Φώτης Προβατάς, στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι το ελληνικό γραμματόσημο επισφραγίζει και ολοκληρώνει ένα έτος στενών συνεργασιών και σηματοδοτεί την έναρξη νέων επιχειρηματικών και οικονομικών ανταλλαγών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί την πύλη της Κίνας στην ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε και σε περαιτέρω πολιτισμικές συνεργασίες και ανταλλαγές Ελλάδας-Κίνας.

Από ελληνικής πλευράς την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων παρουσίασε η κ. Ελένη Κοντού, Προϊσταμένη του Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛΤΑ, ενώ το βίντεο της παρουσίασης που είχαν ετοιμάσει τα ΕΛΤΑ κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς περιέγραφε τις φάσεις του σχεδιασμού του γραμματοσήμου που βασίστηκε στην ανάδειξη των κοινών πολιτισμικών στοιχείων Ελλάδας και Κίνας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Από κινεζικής πλευράς ο κ. Wu Di, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εισαγωγών και Εξαγωγών της Εθνικής Φιλοτελικής Εταιρείας των Κινεζικών Ταχυδρομείων, παρουσίασε τον Ειδικό Αναμνηστικό Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας που σχεδίασαν τα Κινεζικά Ταχυδρομεία, με στοιχεία της ιστορίας και της ναυτιλίας των δύο χωρών και τίτλο «Καλές Θάλασσες».

Η τελετή λήξης του «Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Forum of Marine Cooperation between China and South European Countries και διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την Κρατική Διοίκηση Ωκεανών και το Τρίτο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο. Στο Forum συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρος) με κεντρικούς άξονες τη θαλάσσια συνεργασία στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, της θαλάσσιας οικονομίας και της ναυτιλίας.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Η ελληνική αποστολή με τους Κινέζους αξιωματούχους

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *