Στην Αθήνα σήμερα πραγματοποιείται η 7η συνάντηση για την Θετική Ατζέντα Ελλάδας-Τουρκίας με επικεφαλής τους δύο αρμόδιους υφυπουργούς Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και Mehmet Kemal Bozay. Παράλληλα σήμερα θα ανακοινωθεί από τους κ.κ. Φραγκογιάννη και Bozay η επίσημη έναρξη του «Hackathon Türkiye-Greece 2024-25», του πρωτοποριακού διαγωνισμού μεταξύ των νέων των δύο χωρών που στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης.

Το Hackathon 2024-25 επικεντρώνεται στο θέμα των Έξυπνων Πόλεων και προσφέρει στους συμμετέχοντες νέους απο τις δύο χώρες, ηλικίας 18-35 ετών, την ευκαιρία να αναζητήσουν καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις. Ο διαγωνισμός, με τρεις νικητές, θα ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 μηνών, με την τελική φάση να πραγματοποιείται στην Τουρκία στις 20 Φεβρουαρίου 2025, και την τελετή απονομής των βραβείων στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2025.
Την Τρίτη, στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης της διαδικασίας Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, θα λάβουν χώρα συνομιλίες μεταξύ της Υφυπουργού Εξωτερικών, Πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών, Πρέσβεως Mehmet Kemal Bozay.
protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.