Βρυχάται το ηφαίστειο στην Αίτνα της Ανατολικής Σικελίας με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα της Αίτνα στην Ανατολική Σικελία έχει γίνει εξαιρετικά έντονη από τοι βράδυ της Δευτέρας (13.11.2023) και μάλιστα έχει δημιουργηθεί ένα σιντριβάνι λάβας στον νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εκρηκτική στήλη φτάνει στα 4.500 μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Το σύννεφο της στάχτης που προήλθε από την έκρηξη του ηφαιστείου πρόκειται να κινηθεί ανατολικά με προορισμό το το Ιόνιο Πέλαγος.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.