Ενας ιερέας στην Σιέρα Λεόνε ανακάλυψε το μεγαλύτερο ατόφιο διαμάντι εδώ και 40 χρόνια στην χώρα της Δυτικής Αφρικής. Όπως έγινε γνωστό, το παρέδωσε στην κυβέρνηση, δηλώνοντας πως ελπίζει να βοηθήσει το λαό, που ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Ο ιερέας Εμανουέλ Μομό βρήκε το 706 καρατίων διαμάντι στο χωριό Γιακαντού, που βρίσκεται στην ανατολική χώρα και το παρέδωσε στον πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε την Τετάρτη.
Το διαμάντι, που είναι λίγο μικρότερο από μια μπάλα χόκεϊ, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της Σιέρα Λεόνε. Το 1972 μεταλλωρύχοι είχαν βρει ένα διαμάντι 968,9 καρατίων, το οποίο είχε τότε πωληθεί για 2,5 εκατ. δολάρια.
Ο εμφύλιος πόλεμος στην χώρα τελείωσε το 2002 και παρά τον πολύτο της σε διαμάντια, παραμένει μια από τις πιο φτωχές του κόσμου.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.