Δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων λίγο πριν μπουν στο γήπεδο.
Σε λουκέτο σε όσες λέσχες φιλάθλων δεν έχουν άδεια, προχωράει το υφυπουργείο Αθλητισμού, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης (16/1) ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη, την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα.
Όπως αναφέρει η ενημέρωση από τη ΓΓΑ, στη συνάντηση έχουν σφραγιστεί ήδη τρεις λέσχες χωρίς άδεια και ακολουθούν άλλες 17.
«Ήδη, σε τρεις (3) εξ αυτών υπήρξε σφράγιση, σε 17 έχουν υποβληθεί μηνύσεις και επίκειται η σφράγισή τους, ενώ σε άλλες 35 περιπτώσεις έρευνας περαιώνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών για την εξακρίβωση του καθεστώτος λειτουργίας τους» αναφέρει η ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού.
Όπως είχε γίνει γνωστό τον προηγούμενο Οκτώβριο, μόνο 10 λέσχες είχαν άδεια ανάμεσα σε αυτές του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ενώ στις λέσχες φιλάθλων που δεν έχουν βεβαίωση είναι αυτές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.
Δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων
Επίσης, σημειώνεται ότι… «η παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού των αστυνομικών υπηρεσιών με τεχνικά μέσα καταγραφής, τα οποία ενεργοποιήθηκαν. Επιπλέον, από τούδε και στο εξής θα διενεργείται ο δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων, λίγο προτού εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις».
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου:
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τους προέδρους των ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο και Super League 1, Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος συνοδευόταν από τον νομικό σύμβουλο του Συνεταιρισμού, Γιάννη Οικονομάκη, αλλά και τον εκπρόσωπο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αντιστράτηγο ε.α. Γιώργο Γαλιάτσο και τον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, Νίκο Πετρόπουλο, με αντικείμενα το επικείμενο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, των μετακινήσεων και άλλων συναφών ζητημάτων που άπτονται στην αντιμετώπιση της βίας.
Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου οι κανόνες λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου, να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να προσιδιάζουν στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Συζητήθηκαν οι προτάσεις της Super League 1, που πρόσφατα κατατέθηκαν, τα πεδία ευθύνης των συναρμόδιων Υπουργείων (Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Πολιτικής) και των ποδοσφαιρικών φορέων. Ο διάλογος θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω και τις προσεχείς ημέρες θα διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο με στόχο την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις κερκίδες και τη συνύπαρξη αντιπάλων φιλάθλων σε κάθε γήπεδο.
Αυγενάκης: «Πλαίσιο λειτουργικό αλλά κυρίως εφαρμόσιμο»
«Αποτελεί σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι οι Λέσχες Φιλάθλων, οι νόμιμες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ποδοσφαιρικής και αθλητικής κοινότητας και πρέπει να λειτουργούν σωστά, οργανωμένα και επαναλαμβάνω, νόμιμα. Το θέμα της βίας είναι ένα θέμα που απασχολεί όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Το Προστασίας του Πολίτη -για αυτό είχαμε, σε μία ακόμη συνάντηση, ως εκπροσώπους κορυφαία στελέχη του υπουργείου- το Δικαιοσύνης, το Ψηφιακής Πολιτικής και βεβαίως το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και τη Super League και την ΕΠΟ με τις οποίες βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία.
Προσπάθεια όλων μας είναι να φτιάξουμε ένα πλαίσιο λειτουργικό, αλλά κυρίως εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό. Η προσπάθεια συνεχίζεται, η δουλειά συνεχίζεται και στο τέλος αυτής της διαδρομής είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι πλευρές θα είναι ικανοποιημένες, αλλά θα έχουμε πάρει και το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, για να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα στην ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας μας. Δουλεύουμε γι’ αυτό τον σκοπό, δεν είναι εύκολη διαδικασία, ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε αποτελέσματα και αυτό με ικανοποιεί» τόνισε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ακόμη, υποστήριξε ότι στόχος είναι… «να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα είναι εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό και θα αγκαλιαστεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους. Η προθεσμία δόθηκε. Ήδη ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία και η πολιτική ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη η οποία έχει κάνει πάρα πολλή δουλειά και αξιόλογη. Έχουν γίνει αρκετές έρευνες, υπάρχουν αποτελέσματα για τα οποία φυσικά το λόγο και την ευθύνη έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήδη οι διατάξεις οι οποίες πέρασαν ύστερα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στον προηγούμενο νόμο, για την κάμερα, τον έλεγχο εισιτηρίων, είναι σε εφαρμογή».
πηγή: sdna