Στη Λαμία βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, πραγματοποιώντας σειρά επαφών με πολίτες, φορείς και τοπικούς εκπροσώπους, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα.
Λίγο μετά τις 11:30, ο κ. Φάμελλος βρέθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης, με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Πάρκου και την οδό Ρήγα Φεραίου, όπου συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες, καταγράφοντας –όπως ανέφερε– την έντονη ανησυχία για το κύμα ακρίβειας.

«Ένα χάδι στην ακρίβεια τα μέτρα της κυβέρνησης»
Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί «επιδoτούν την ακρίβεια αντί να την αντιμετωπίζουν στη ρίζα της».
Όπως σημείωσε, το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στην παραγωγή –ιδιαίτερα στον τομέα των καυσίμων– τονίζοντας ότι οι επιδοτήσεις σε πετρέλαιο και βενζίνη «τελικά ωφελούν τις μεγάλες επιχειρήσεις», χωρίς ουσιαστική ανακούφιση για τους πολίτες.
Παράλληλα, μετέφερε –όπως είπε– την πίεση που δέχονται νοικοκυριά και επαγγελματίες, επισημαίνοντας ότι «δεν βγαίνει ο μήνας» με τους χαμηλούς μισθούς, τις συντάξεις και τα εισοδήματα.

Καταγγελίες για «καρτέλ» και «σκάνδαλα»
Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει την κερδοσκοπία σε τράπεζες, ενέργεια και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, κάνοντας λόγο για «καρτέλ» και «σπατάλη δημοσίου χρήματος μέσω απευθείας αναθέσεων».
Παράλληλα, εξαπέλυσε πολιτική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «κυβέρνηση σκανδάλων και δημοκρατικών ελλειμμάτων».
Αίτημα για εκλογές και «προοδευτική διέξοδο»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα όριά της» τόσο στην οικονομία όσο και στη θεσμική λειτουργία.

Στο ερώτημα αν θα συμπράξουν με τον Τσίπρα, τόνισε ότι στόχος είναι μια «προοδευτική κυβέρνηση» που θα δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της κοινωνίας, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενότητας και ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς.

Πλούσιο πρόγραμμα επαφών στη Φθιώτιδα
Η περιοδεία του κ. Φάμελλου στη Λαμία συνεχίζεται με σειρά θεσμικών και πολιτικών συναντήσεων:
- 12:30 – 13:30: Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
- 13:30 – 15:00: Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους
- 15:00 – 17:00: Συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
- 17:00 – 18:00: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών
- 18:30 – 19:30: Συμμετοχή στο STAR Forum, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη εντάσσεται σε ευρύτερη πολιτική κινητικότητα, με έμφαση –όπως επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου– στην άμεση επαφή με την κοινωνία και την ανάδειξη των προβλημάτων της καθημερινότητας.






Αφήστε μια απάντηση
Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] για την άμεση αφαίρεσή του.
