Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου για να στηρίξουν το αίτημα των φοιτητών για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Τη διαδήλωση διοργάνωσαν οι φοιτητές οι οποίοι με «τελεσίγραφο» προς την σερβική κυβέρνηση απαίτησαν να ανακοινωθεί έως τις 9 μ.μ. η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Τη στιγμή που έληξε η διορία και δεν υπήρξε απάντηση οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι «από τώρα και στο εξής οι κινητοποιήσεις παύουν να είναι φοιτητικές και κάλεσαν τους πολίτες να λάβουν την τύχη στα χέρια τους».
Χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου. Η κατάσταση είναι τεταμένη γύρω από το προεδρικό μέγαρο. Στο κέντρο της πόλης βγήκαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με τεθωρακισμένα τζιπ.
protothema.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.