Η φαρμακοποιός της γειτονιάς που μένει η οικογένεια της 12χρονης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για συναλλαγές που γίνονταν στο φαρμακείο ανάμεσα στον Ηλία Μίχο και τη μητέρα της ανήλικης – Φοβάται για την ζωή της η μητέρα
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους παιδοβιαστές που εμπλέκονται στην υπόθεση με την 12χρονη στα Σεπόλια, ενώ όσα αναφέρει το κορίτσι στην κατάθεσή του για τους εφιαλτικούς μήνες που έζησε στα χέρια των παιδοβιαστών δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Η φαρμακοποιός της γειτονιάς που μένει η οικογένεια της 12χρονης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για συναλλαγές που γίνονταν στο φαρμακείο.
«Οτιδήποτε απορία έχει η αστυνομία ας έρθει εδώ να της τη λύσουμε. Έχουμε στοιχεία, έχουμε κάμερες, έχουμε απ’ όλα. Δεν ξέρουμε τίποτα. Εδώ δεν ήρθε ποτέ κανένας, δεν άφησε κανένα φακελάκι. Οτιδήποτε απορία έχει και εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία ή μπορεί να θέλει να πούμε κάτι και να βοηθήσουμε αυτή είναι η αστυνομία. Ας έρθει η αστυνομία αν έχει οποιαδήποτε απορία να την λύσουμε», είπε αρχικά. Στην ερώτηση, γιατί η μητέρα ερχόταν εδώ στο φαρμακείο η υπάλληλος του φαρμακείου διατύπωσε την απορία της σχετικά με τους ισχυρισμούς της 37χρονης μητέρας. «Ερχόταν η μητέρα στο φαρμακείο αλλά δεν έμπαινε μέσα, περίμενε απ’ έξω. Δεν ξέρω γιατί περίμενε απ’ έξω. Έμπαιναν τα παιδάκια μέσα, ζητούσαν ντεπόν, τα οποία ποτέ δεν τους είχα δώσει, γιατί δεν μπορούσα να δώσω ένα φάρμακο σε ένα παιδάκι της ηλικίας που ήταν τα μικρά», τόνισε η φαρμακοποιός. Η φαρμακοποιός μιλώντας για το γιατί πιστεύει ότι η μητέρα της 12χρονης ισχυρίστηκε ότι έφερνε στο φαρμακείο φακελάκια με χρήματα, είπε ότι «και εγώ την ίδια απορία έχω».
Την ίδια ώρα, η μητέρα παραμένει υπό κράτηση στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνο Βαρσάμη, είναι σε καθεστώς προστασίας της βαρύτητας του αδικήματος και λόγω της έκτασης που έχει πάρει στα ΜΜΕ. «Είναι ένα θέμα το οποίο έχει συνταράξει όλη την ελληνική κοινωνία και σίγουρα θα έχει και κάποια επίδραση στις άλλες κρατούμενες. Λογικό είναι η διοίκηση της φυλακής να πάρει αυτά τα μέτρα για να μην υπάρξει περίπτωση να δεχθεί κάτι από άλλες συγκροτούμενες».
Σε ερώτηση στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας εάν η 37χρονη έχει εκφράσει ανησυχίες για τη ζωή της σημείωσε: «Λογικό δεν είναι; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων γυναικών κρατουμένων;» Και συνέχισε ο κος Βαρσάμης: «Θα κρίνει η διοίκηση της φυλακής, ο Εισαγγελέας εκεί και το Συμβούλιο πόσο διάστημα θα μείνει εκεί κι αν θα πρέπει να μεταφερθεί αλλού». Διευκρίνισε ότι για την μητέρα της 12χρονης ισχύει καθεστώς προστασίας, δηλαδή βρίσκεται σε ένα χώρο που να μην μπορεί να δεχθεί κάποια ενόχληση από άλλους κρατουμένους.
Στις φυλακές Γρεβενών ο Ηλίας Μίχας – «Ψάρευε» παιδεραστές από τον στενό κύκλο της 12χρονης
Την ίδια ώρα, στις φυλακές Γρεβενών παραμένει ο Ηλίας Μίχος, ο 53χρονος επιχειρηματίας από τα Σεπόλια που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια και οι αποκαλύψεις εις βάρος του συνεχίζονται. «Επειδή ο Ηλίας ήξερε ότι αυτός ο άνθρωπος έδινε σε μένα και τον αδελφό μου ένα χαρτζιλίκι, όταν πηγαίναμε στην δουλειά της θείας μου, τον προσέγγισε. Του έστειλε μήνυμα προσποιούμενος εμένα, να κανονίσουμε συνάντηση και έλαβε την απάντηση ‘τι είναι αυτά που κάνεις, να προσέχεις», ανέφερε στην κατάθεση της η ανήλικη. Το εν λόγω άτομο βοηθούσε οικονομικά την οικογένεια και έχει ενημερώσει τις αρχές για τα μηνύματα που έλαβε από τον Μίχο, ο οποίος προσποιήθηκε τη 12χρονη.
Ο 53χρονος κατηγορείται ότι συνολικά είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ του κοριτσιού σε site γνωριμιών, από τα οποία τα 35 ήταν δοκιμαστικά και τα 16 περιείχαν πρόσθετες πληροφορίες, όπως e-mail και ηλικία χρήστη. Τα τρία εξ΄ αυτών είχαν και φωτογραφίες της 12χρονης. Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν 367 συνομιλίες. Στάλθηκαν συνολικά 90 φωτογραφίες σε 76 χρήστες, με τους 12 να στέλνουν δικές τους.
Θάνος Ασκητής: «Απαραίτητο το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία»
Ο Καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης, για τη σημασία της ψυχικής υγείας στην συμπεριφορά και στην καθημερινότητα των ανθρώπων, καθώς και για την σεξουαλική αγωγή η οποία κρίνεται απαραίτο να καθιερωθεί ως μάθημα στο σχολείο. «Πρέπει να προστατευθεί η ζωή του παιδιού, που δεν θα είναι σε λίγο παιδί και πρέπει να συμβάλουμε για να «ξαναγυρίσει στη ζωή» και να ξαναδεί το φως της ημέρας και να ζήσει μία ζωή που «αύριο» θα νιώθει καλά. Να κλείσει αυτή η φάση που πέρασε, η ζωή συνεχίζεται, οι ανθρώπινες επιστήμες έχουν το δικαίωμα να στηρίξουν τον οποιονδήποτε άνθρωπο πέσει σε ένα λάθος, παραπλανηθεί και άλλα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κουδούνισμα που έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική εικόνα, δείχνει ότι όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια. Είμαστε σε μία φάση που η κοινωνία πρέπει να μάθει τον εαυτό της», είπε αρχικά για την υπόθεση της 12χρονης.
«Έχω σκοπό να προχωρήσω ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, είμαστε μπροστά σε ένα γεγονός αλλαγών. Πρέπει να πάμε σε όλα τα σπίτια. Μέσα από τους δήμους με ένα πρόγραμμα στήριξης του σπιτιού. Ο δήμος μπορεί να έχει στελέχη, που θα εκπαιδευτούν, και να είναι γνωστοποιημένα στα σπίτια ποια είναι αυτά τα στελέχη, και θα επισκέπτονται τα σπίτια και να στηρίζουν τις οικογένειες και θα ζητήσουμε για παράδειγμα να πιούμε έναν καφέ. Το «όχι» που θα μας πει ένα σπίτι, είναι ένα μήνυμα ότι κάτι εκεί μέσα δεν πάει καλά. Έτσι σιγά σιγά θα μαζευτούν πληροφορίες για πολλά σπίτια», συμπλήρωσε ο κ. Ασκητής σχετικά με την ανάγκη να υπάρχει ψυχολογική αρωγή στα σπίτια.
Για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, ο κ. Ασκητής τόνισε πως, «Η εφηβεία τρέχει πάρα πολύ σήμερα. Μεγαλώνει ταχύτατα, και βιολογικά και ψυχικά. Όταν μπαίνει το παιδί στο διαδίκτυο και βλέπει τα πάντα σε ηλικία 8 και 10 ετών, βλέπει πορνοταινίες, διάφορες ιστοσελίδες ενηλίκων και ουσιαστικά προσδιορίζει τον εαυτό του στα 10 έτη. Μήπως είναι αργά όταν φτάνει στα 12- 13 έτη; Πρέπει να προχωρήσει το θέμα του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής. Στην Ελλάδα μαθαίνουμε με σεμινάρια και δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να γίνει μάθημα, να μπει ο ψυχολόγος στο σπίτι».
reader.gr