Το βράδυ του Σαββάτου σχηματίστηκε γύρω από τη Σελήνη ένα δαχτυλίδι που ήταν ορατό σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ποια είναι όμως η ερμηνεία αυτού του φαινομένου;
Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο είχαν την ευκαιρία να δουν το βράδυ του Σαββάτου (28/11) όσοι κοίταξαν τον ουρανό και δεν υπήρχαν σύννεφα. Το φεγγάρι καλύφθηκε από ένα φωτεινό «στέμμα» προκαλώντας το ενδιαφέρον όσων το παρατήρησαν.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται από τους επιστήμονες «Άλως» (halo) και προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του ηλιακού ή σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών.
Όσον αφορά το τι σημαίνει η σεληνιακή Άλως, ο θυμόσοφος λαός λέει ότι «24 με 48 ώρες από την εμφάνιση αυτού του φαινομένου έρχεται κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές»…
Πηγή: reader.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.