Σε καραντίνα 3 δισ. ανθρώπους σε 70 χώρες του πλανήτη έβαλε ο κορωνοϊός

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε περίπου 70 χώρες και εδάφη έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19, σύμφωνα με μια νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ανέρχεται στα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Στις περισσότερες από τις χώρες και τα εδάφη (περίπου 40, όπου κατοικούν τουλάχιστον 2,3 δισεκ. άνθρωποι) η καραντίνα είναι υποχρεωτική: στην Ινδία, σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες, την Κολομβία, την Αργεντινή, το Ιράκ, το Νεπάλ, τη Μαδαγασκάρη αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κλπ). Ο Παναμάς είναι η τελευταία μέχρι στιγμής χώρα που εντάχθηκε στν κατάλογο. Η Νότια Αφρική θα προστεθεί από αύριο.

Πάντως, στις περισσότερες από αυτές τις χώρες είναι δυνατόν να βγει κανείς από το σπίτι του για να εργαστεί, να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης ή να πάει στον γιατρό.

- Advertisement -

Τουλάχιστον επτά χώρες (συνολικός πληθυσμός 416 εκατομμύρια) όπως το Ιράν, η Γερμανία και ο Καναδάς, καλούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, χωρίς όμως να λαμβάνονται συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα. Η Ρωσία έκανε μια παρόμοια σύσταση σήμερα.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει επιβληθεί σε τουλάχιστον 18 χώρες και εδάφη (300 εκατομμύρια κάτοικοι), όπως στην Αίγυπτο, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Χιλή, τη Μανίλα και τη Σερβία. Στον Ισημερινό οι κάτοικοι μπορόυν να βγουν από το σπίτι τους μόνο από τις 5 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Τέλος, τουλάχιστον σε πέντε χώρες έχουν τεθεί σε καραντίνα οι μεγαλύτερες πόλεις τους: αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων στην Κινσάσα (Λ.Δ. Κονγκό), στο Ριάντ, τη Μεδίνα, τη Μέκα (Σαουδική Αραβία) και το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). Ο συνολικός πληθυσμός των πόλεων αυτών φτάνει τα 30 εκατομμύρια.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *