Άνοδο σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στην πιθανότητα σημαντικής εξέλιξης στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή, αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος λόγω των εορτών.
Το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 28 σεντς, ή 0,4%, στα 67,48 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 25 σεντς, ή 0,4%, στα 61,36 δολάρια το βαρέλι.
«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να εμφανίζονται ισχυρές στα τέλη της χρονιάς, χάρη σε ένα συνδυασμό καθοριστικής προόδου στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, της συμφωνίας του Δεκεμβρίου μεταξύ του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του και της επιβράδυνσης της δραστηριότητας στο σχιστολιθικό πετρέλαιο», δήλωσε αναλυτής της AxiTrader.
«Όλα αυτά καταδεικνύουν μια ισχυρότερη επίδοση για τις τιμές πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν πριν από μόλις δύο μήνες».
Προχθές, Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθούν σε τελετή υπογραφής για την ‘φάση 1’ της συμφωνίας για τον τερματισμό της εμπορικής τους διαμάχης, που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα.
Ο εμπορικός πόλεμος που ήδη διαρκεί περίπου 17 μήνες έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση για πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι τιμές να καταγράφουν διακυμάνσεις για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς.
https://www.real.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.