Σε αυτό το δωμάτιο όποιος μπει δε μπορεί να αντέξει πάνω από 45 λεπτά

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Και όμως υπάρχει. Ένα δωμάτιο που μέχρι και η ανάσα σου θα ακουστεί ενώ ακόμα και μία απλή κίνηση του σώματός αναπαράγει έναν σκληρό και ανατριχιαστικό ήχο. Που βρίσκεται;

-Advertisement-

Στον γίγαντα της τεχνολογίας, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft. Εκεί, οι θόρυβοι από τον έξω κόσμο σιωπούν ενώ αντιθέτως, όλοι οι ήχοι που δημιουργούνται στον συγκεκριμένο χώρο είναι καθαροί και σύντομοι. Πρόκειται για έναν θάλαμο χωρίς ηχώ, που ακόμη και ένα παλαμάκι ακούγεται εντελώς απόκοσμο.

Ωστόσο, κανείς δεν έχει καταφέρει να αντέξει μέσα στο δωμάτιο πάνω από 45 λεπτά. Τα λίγα άτομα που έχουν εισέλθει σε αυτό έχουν παραπονεθεί για την ίδια τους την φωνή, τον ήχο από το στομάχι τους, μέχρι και το πόσο δυνατά ακούγεται η αναπνοή τους.

«Μερικοί άνθρωποι έρχονται για ένα μόλις λεπτό και βγαίνουν αμέσως», δήλωσε ο Ουντράι Γκόπαλ, ο κύριος μηχανικός των ανθρώπινων παραγόντων της Microsoft και ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ομάδας που δημιούργησε το δωμάτιο, που κόστισε πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Daily Mail, o θόρυβος περιβάλλοντος στο δωμάτιο είναι τόσο χαμηλός που προσεγγίζει το κατώτατο όριο, αγγίζει το μηδέν και το επόμενο στάδιο είναι το απόλυτο κενό ή και η παντελής απουσία ήχου.

Είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο, ώστε οι μηχανικοί να μπορούν να συντονίζουν τις συσκευές ήχου και τον ήχο σε τέλειες συνθήκες.

Αποτελείται από έξι στρώματα τσιμέντου και ατσαλιού και κατά κάποιο τρόπο δεν συνδέεται τόσο με το υπόλοιπο κτήριο. Σφήνες φάιμπεργκλας έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα, στο ταβάνι και στους τοίχους ώστε να σταματάει κάθε ήχος εκεί. Το πάτωμα από μόνο του αποτελεί ένα πλέγμα ηχομόνωσης αφού αποτελείται από ειδικά καλώδια που απορροφούν τον θόρυβο.

Εσείς θα μπορούσατε να αντέξετε πάνω από 45 λεπτά εκεί μέσα;

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *