2 Εντατική έρευνα
Στην έρευνα αυτή, 360 μαθητές χωρίστηκαν σε 6 ομάδες των 60 και όλοι έπαιξαν 300 γύρους. Για να σιγουρέψουν πως θα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, τους πλήρωναν ανάλογα με το πόσους γύρους είχαν κερδίσει.
3 Προβλέψιμη συμπεριφορά
Η έρευνα έδειξε πως όταν ένας παίχτης κέρδιζε, συνήθως έκανε πάλι το τελευταίο πράγμα που έκανε τον προηγούμενο γύρο. Αλλά όταν ένας παίχτης χάνει, συνήθως εναλλάσσει κυκλικά το πέτρα, μετά ψαλίδι, μετά χαρτί.
4 Ο νικητής συνεχίζει να κάνει αυτό που του έφερε τη νίκη.
Τι σημαίνει αυτό; Εάν παίζετε εναντίον κάποιου που έχει νικήσει με πέτρα, μάλλον θα ρίξει πέτρα ξανά. Άρα, εσείς πρέπει να παίξετε χαρτί.
5 Οι χαμένοι αλλάζουν κίνηση
Εάν κάποιος παίξει ψαλίδι και χάσει, αυτό σημαίνει πως μάλλον θα παίξει χαρτί μετά. Και εσείς θα πρέπει να πετάξετε ψαλίδι.
6 Όλοι αγαπάνε την πέτρα
Σύμφωνα με Παγκόσμια Κοινότητα του παιχνιδιού, οι παίχτες τείνουν να ξεκινούν με πέτρα. Αυτό είναι πιο συχνό σε άντρες παίχτες, που βλέπουν υποσυνείδητα την πέτρα σαν πιο δυνατή.
7 Μείνετε ένα βήμα μπροστά
Εάν παίζετε ενάντια σε ένα πιο έμπειρο παίχτη, θα νομίζει πως θα ρίξετε πέτρα, άρα θα ρίξει χαρτί, οπότε εάν ρίξετε ψαλίδι θα τον νικήσετε. Εκτός και αν καταλάβει πως θα ρίξετε ψαλίδι, οπότε μπερδεύει λίγο το πράγμα.
8 Πείτε την επόμενη κίνησή σας
Η έρευνα έδειξε πως όταν ανακοινώνεις την επόμενη κίνησή σου, ο αντίπαλος νομίζει πως μπλοφάρεις. Οπότε εάν το κάνεις όντως, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην το περιμένει.
9 Ρίξτε χαρτί
Σύμφωνα με την έρευνα, το ψαλίδι το διαλέγουν 29,6% των περιπτώσεων, κάτω από το αναμενόμενο 33%. Κάτι που σημαίνει πως ρίχνοντας χαρτί, έχετε καλύτερες πιθανότητες να νικήσετε.
10 Φτιάξτε το δικό σας
Φυσικά, αυτά τα κόλπα δουλεύουν απέναντι σε αντιπάλους που δεν τα γνωρίζουν Εάν τα γνωρίζουν, καλύτερα να φτιάξετε ένα εντελώς δικό σας παιχνίδι όπως: πέτρα, ψαλίδι, χαρτί, κουτάλι, σαύρα.
Credit: guff.com