Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εμφανίζεται ο Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δημιουργεί προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία πλήττουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες και πως ο λαός σηκώνει το βάρος. Ωστόσο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της εξυγίανσης», λέει σε συνέντευξή του στο «Βήμα», αναφέροντας ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό και τα ελλειμματικά ταμεία, τα οποία θα κατέρρεαν αν δεν λαμβάνονταν μέτρα.
Ο κ. Σάλλας θεωρεί εφικτούς τους στόχους του προγράμματος για τα πρωτογενή πλεονάσματα την τριετία 2016-18, «αρκεί να ανασκουμπωθούμε όλοι και να ξαναβάλουμε μπροστά την οικονομία και την αγορά».
Τονίζει όμως ότι για να υλοποιηθεί η συμφωνία, η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχθεί όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα που «είναι υποχρεωμένο να κάνει κτήμα του τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία», αλλά από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις ηγεσίες τους. «Αναμφίβολα, η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Ομως, είναι ευθύνη και των κοινωνικών ομάδων να βοηθήσουν. Η οικονομική ελίτ, η επιστημονική, η πολιτιστική, ακόμη και η δημοσιογραφική θα πρέπει να συνδράμουν στην προσπάθεια», τόνισε.
Πηγή: thetoc.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.