SAIP: Η εφαρμογή που σας ενημερώνει για τρομοκρατικές επιθέσεις κοντά σας

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Ο φόβος μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης πλανάται ακόμα πάνω από τη Γαλλία με αφορμή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στα γήπεδα της χώρας. Το ποδοσφαιρικό τουρνουά, έχει προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες οπαδών και ίσως αποτελέσει των στόχο τζιχαντιστών για τις επόμενες επιθέσεις τους.

-Advertisement-

Την Δευτέρα, δύο υπάλληλοι της αστυνομίας μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου σε ένα προάστιο δυτικά του Παρισιού από έναν οπαδό του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο δράστης υποσχέθηκε “περισσότερες εκπλήξεις” κατά τη διάρκεια του Euro.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Derniere Heure, η γαλλική αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλίες και στο Βέλγιο, έχουν προειδοποιηθεί ότι κι άλλες επιθέσεις μπορεί να προκύψουν σε Γαλλία και Βέλγιο.

Η χώρα βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού. Περισσότεροι από 90 χιλιάδες αστυνομικοί, στρατιώτες και security ιδιωτικών εταιρειών βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των αγώνων και η κυβέρνηση παίρνει κι αυτή μέτρα ώστε να ενημερώσει και να προστατέψει τους πολίτες.

- Advertisement -

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι και μια πρωτότυπη εφαρμογή για κινητά. Ονομάζεται SAIP, και τα αρχικά του σημαίνουν “Σύστημα ειδοποίησης και ενημέρωσης πληθυσμού”, διατίθεται στα αγγλικά και τα γαλλικά και είναι σχεδιασμένο να βοηθά τον κόσμο να ενημερωθεί σχετικά με αναταραχές κοντά στο σημείο που βρίσκεται.

Σε περίπτωση κινδύνου -από μια τρομοκρατική επίθεση- η οθόνη του κινητού γίνεται κόκκινη! Η συσκευή παρόλα αυτά δεν δίνει κάποιον ήχο ή δόνηση, για να μην τραβά την προσοχή και θέσει σε κίνδυνο την ζωή του χρήστη αν βρίσκεται ο ίδιος στο σημείο του συμβάντος. Κλικάροντας στην ενημέρωση, ο χρήστης έχει δυνατότητα πρόσβασης σε χρήσιμες πληροφορίες ή βέλτιστες πρακτικές σχετικά με το πως πρέπει να αντιδράσει, πάντα ανάλογα με τον τύπο κινδύνου και την περιοχή που βρίσκεται.

Αν για παράδειγμα βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση, η εφαρμογή, θα συμβουλεύσει πιθανότατα: “περιορίστε τις κινήσεις σας ώστε να βοηθήσετε την παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης”.

Ο χρήστης θα κληθεί ακόμα να κοινοποιήσει τις πληροφορίες στις επαφές του στα κοινωνικά δίκτυα. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη αν το ποσοστό των χρηστών της εφαρμογής είναι μικρό, αυτοί θα λειτουργήσουν ως πρέσβεις των μηνυμάτων “συναγερμού” ανάμεσα στον πληθυσμό.

newsit

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *